0
Wipe işlemi, yazılım yüklemeden önce mevcut olan ROM’un kalıntılarını sildiğimiz bir işlemdir. Yeni yazılım yüklemeden önce yaparız. Ancak sadece yeni yazılım yüklemeden önce değil, cihazda bulunan yazılımı sıfırlamak istediğimizde de yaparız. 


Wipe ile ilgili akla takılan birçok soru vardır. O sorulardan bir tanesi şudur. Wipe yaptıktan sonra cihazdaki yazılımımız silinir mi? 

Bu soruya yanıt hayır olacak. Wipe işlemi ROM’u, yani yazılımı silmez. Ancak o sistem üzerinde yapılmış ne kadar işlem varsa onları siler. Bir format, bir fabrika ayarı niteliğinde bir işlemdir. 

Akla takılan sorulardan bir diğeri de şudur. Full wipe işlemi nedir, ne yapar? 

Full wipe işlemi demek en kapsamlı wipe işlemi demektir. Sistemdeki önbellek, dalvic, boot ve sistem verilerini temizler. Çok gerekli bir işlem değildir. Eğer yeni boot ve ROM yükleyecekseniz full wipe işlemini kullanın. 

Merak edilen bir diğer soru da şudur. Wipe nereden yapılır? 

Wipe işlemini yapabilmek için Android işletim sistemi içine girmeden Recovery içine girmeniz gerekiyor. Samsung cihazlarda wipe işlemini “home, güç ve ses açma” tuşuna aynı anda basarak yapabiliyorsunuz. HTC ceplerde ise “güç tuşu, ses kısma tuşuna” basarak yapabiliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top