0
Windows 8.1 pek çok geliştirilmiş özellikle birlikte gelecek. Başta geliştirilmiş bir başlat menüsü, aynı anda 4 uygulamayı ekranda çalıştırma ve Windows 8’de olması beklenen tüm özellikler haberimizin devamında. 

Windows 8.1 Özellikleri Neler Olacak?

Windows 8.1 güncellemesi ne zaman gelecek? İlk olarak özelliklere geçmeden onu açıklayalım. Gelen haberlere göre Windows 8.1 güncellemesi Ağustos ya da Eylül ayında gelecek. Microsoft bu kadar uzun süre çalıştığına göre Windows 8.1 çok iyi bir işletim sistemi olacak. 

Windows 8.1’deki yenilikleri şunlar olacak: 

Başlat tuşu ve masaüstü 

Bundan önceki tüm Windows işletim sistemli bilgisayarlarda bulunan başlat tuşu bir anda ortadan kaybolunca kullanıcılar çok şaşırdılar. Adeta kendilerini boşlukta hissettiler. Ayrıca çok fazla şikayette bulundular. Microsoft da hatasını fark ederek yeni güncellemeye bir başlat tuşu koyacağını duyurdu. Söylenenlere göre yeni başlat tuş eski başlat tuşu ile aynı yerde bulunacak. Ancak şöyle bir durum var. Başlat tuşu yine sol alt köşede, ancak farenizi oraya götürene kadar görünmez kalıyor. Ayrıca başlat menüsü de oldukça geliştirilmiş, daha kullanışlı hale getirilmiş. 

Şu durumda da değişiklik olacak. Windows 8’de açılışta direk olarak başlat menüsüne gidiyor. Bu durumdan kullanıcılar çok şikayetçiydi. Ancak artık bu durum değişecek. Seçme özgürlüğü gelecek. Artık isteyen başlangıçta başlat menüsüne gidecek, isteyen masaüstüne direk gidecek. 

Kilit ekranının geliştirilmesi 

Kilit ekranı da Windows 8.1’de geliştirilmiş şekilde geliyor. Bu ekranda daha önceden herhangi bir şey yapamıyorduk. Ancak yeni kilit ekranında bilgisayarda ya da Skydrive’da bulunan resimler kilit ekranında gösterilebilecek. Bu sayede görsellik ön plana çıkacak. Ayrıca bilgisayar kilitliyken Skype aramaları kabul edilebilecek ve Skype görüşmeleri yapılabilecek. 

Eski uygulamalara yenilik 

Ses kaydedici, hesap makinesi, video düzenleyici gibi klasik uygulamalar artık yeni ara yüzüyle karşımıza çıkacak. Daha modern bir şekilde görünecek. Ayrıca bilgisayara alarm özelliği de gelecek. Windows’un mağazası da yeni bir ara yüzle karşımıza çıkacak. 

Başlat ekranındaki karolarda değişiklik 

Başlat menüsünde bulunan karolar daha büyük ya da daha küçük olabilecek. Daha küçük karolarda uygulamanın sadece resmi görünürken, daha büyük karolarda uygulama ile ilgili daha geniş bilgilere yer verilebilecek. 

Düzenli bir başlat ekranı 

Windows 8.1 işletim sistemi ile birlikte başlat ekranı daha düzenli olacak. Siz bir uygulama yüklediğiniz zaman uygulama hemen başlat menüsüne gitmeyecek. “uygulamalar” klasörü altında toplanacak ve istediğiniz başlat menüsüne alabileceksiniz. 

Sıralı uygulamalar özelliği 

Bu özellik ile uygulamaları sıraya sokacaksınız. Uygulamalar alfabetik sıraya, tarih sırasına göre dizilecek. Hatta kategorilerine göre bile sıralanacak. Başlat menüsünde Windows 8.1 ile daha toplu silmeler ya da toplu taşımalar yapabileceksiniz. 

Başlat menüsüne istediğimiz arka plan 

Daha önce başlat menüsünde sadece belirli arka planları kullanabiliyorduk, ancak Windows 8.1’de istediğimiz görseli kullanabileceğiz. Ayrıca hareketli arka planları da koyabileceğiz. 

Gelişmiş bir Skydrive 

Windows 8.1 ile gelen Skydrive artık daha gelişmiş olacak. Skydrive sadce çevrimiçi dosyaları değil hard diskinizde bulunan tüm dosyaları yönetebilecek. 

Bir ekrana dört uygulama koyma 

Windows 8.1’de bir ekrana 4 uygulama koyma özelliği geliyor. Aynı anda 4 uygulama birden çalıştırmak artık kolay olacak. Ayrıca sizin ekranda açtığınız işlemleri Windows 8.1 otomatik paylaştıracak. Duruma göre büyük ya da küçük bir ekran verecek. 

Otomatik güncelleme ve gelişmiş senkronizasyon 

Windows 8’de otomatik güncelleme yoktu. Ancak Windows 8.1’de uygulamalarımız otomatik olarak güncellenebilecek. Sizin mağazaya girip güncelle demenize gerek kalmayacak. Ayrıca Başlat menünüzü ve bilgisayarınızı daha kolay senkronize edebileceksiniz. Hatta birebir başlat menüsü bile senkronize ettiğiniz bilgisayarda aynı olacak. 

26 Haziran tarihinde yani yarın Windows 8.1’in deneme sürümü indirilmeye sunulacak. Siz de denemek istiyorsanız o zaman Windows 8.1’i bilgisayarınıza indirerek deneyebilirsiniz. Final sürümü de başta söylediğimiz gibi Ağustos ya da Eylül ayında gelecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top