0
Bilgisayarınızı açmadan virüs taraması yapmak bazen çok işinize yarayabilir. Bilgisayar virüsleri günden güne yayılırken bu gibi işlevleri nasıl yapacağınızı öğrenmek işinize çok yarayacaktır. Bazı virüsler vardır ki bilgisayarınızı kullanmanıza engel olur. Bilgisayarınızı açtırmaz. Sadece boot menüsüne girecek kadar açılır, sonrasına gitmenize izin vermez. İşte bu gibi durumlarda size bir öneride bulunuyoruz. 

Bu gibi durumlarda bilgisayarınızın virüs kaptığı açıktır. Bu virüsü bilgisayarı açmadan nasıl temizleyeceksiniz? Hepsini sırasıyla anlatacağız. 
  • İlk olarak bu bağlantıdaki programı indiriniz. 
  • Bu bağlantıda gördüğünüz program iso formatındadır. Bu programı bir CD’ye ya da flash diske yazıyoruz. Aynen flash diskten bilgisayara format atarken nasıl iso dosyasını flash diske yazıyorsak o şekilde yazacağız. İso dosyasını Windows 7 USB Tool programıyla yazabiliriz. 
  • Programı gerekli yere yazdınız diyelim. Şimdi bilgisayarı açacağız. Boot menüsü sayfası geldiğinde, yani başta F2, F12 falan yazar. O alana geldiğimiz zaman gerekli tuşa basıp boot menüsünü açalım. 
  • Boot menüsü açıldığı zaman format atma yerine gelelim. 
  • Format atma bölümüne geldiğimiz zaman iso dosyasını hangi nesneye yazdıysak (flash disk, CD) onu en başa çıkartıyoruz ya da onun üzerine gelip “Enter” tuşuna basıyoruz. 
  • Bu işlevi yazptığımız zaman bilgisayar kendini o diskin ya da o CD’nin içinde ne varsa onunla başlatıyor. CD’nin ya da diskin içinde virüs programı olduğundan tarama yapmaya başlayacak. 
Yapacağınız tüm işlem bu kadar. Bunu yaparak bilgisayarınızı virüslerden kurtarabilirsiniz. Hem de hiç açmadan. Programın adını söylemeyi unuttum. Onu da söyleyeyim. Onun adı Comodo Recue.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top