0
Şu an büyük çoğunluk Android 4.0 kullanıyor. En popüler Android işletim sistemi bu. Ancak 4.2.2 çıktı, 4.3 de çıktı. Bu nedenle 5.0’ın çıkmasına çok az kaldığını söyleyebiliyoruz. Zaten Android 4.3 bir ara işletim sistemi olarak yayınlandı. 5.0’ı hazırlamak için bu şekilde bir zaman yaratma yöntemi uygulandı. Android 4.3’ün sadece adı var. Belirgin bir değişikliği yok. Bu nedenle 4.3’ün ara işletim sistemi olduğunu da söyleyebiliyoruz. 
Android 5.0,

Birkaç yeni Android sürümü, birkaç güncelleme ve en sonunda ana Android işletim sistemine sıra geliyor. O işletim sistemi de Key Lime Pie. Yani Android 5.0. Şu an Google bu işletim sistemi için konsept tasarım geliştiriyor. 

Ünlü sanatçı Jinesh Shah tarafından hazırlanmış bir görseli aşağıda sizlere sunuyoruz. Bu görsel sanatçının hayalindeki Android işletim sistemi. Jinesh Shah bu şekilde bir Android sistemi hayal etmiş. Görsele bakılırsa oldukça temiz bir işletim sistemi. 
Android 5.0

Yeni işletim sisteminin konseptleri arasında widgetlari gizlemek var. Ekranda bulunan minik widgetlar normalde gizli. Ancak kullanıcının bir hareketiyle widgetlar görünür oluyor. Ayrıca bu konseptte kilit ekranı kullanıcılara önemli olayları tek harekette göstermelerine olanak tanıyor. 

Bu görseller her ne kadar hayal ürünü olsa da temiz bir işletim sistemi olmuş. Google’ın bu tür bir görseli ne kadar dikkate alacağı meçhul. Ancak Google Android 5.0’ı gerçekten çok sağlam bir işletim sistemi olarak tasarlayacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top