0
Yahoo CEO'su, Blogger Google için neyse Tumblr'ı da modern web teknolojileriyle birlikte Yahoo için aynı şey için satın almayı planlıyor. Ve söylenenlere göre Yahoo Tumblr'ı satın almak için 1 milyar dolar ve daha fazlasını vermeye hazır. Görüşmelerin uzun zamandır sürdüğünü de eklemek gerekiyor.

Görüşmeleri Yahoo'nun New York merkezli geliştirme ekibinin yürüttüğü söyleniyor. Kendi kaynaklarına göre görüşmelerin çok ciddi bir süreçte olduğu vurgulanıyor. Sonunda büyük bir girişim yaparak Yahoo, Tumblr'ı alabilir.

Peki nedir bu Tumblr?

Tumblr son zamanların en hızlı büyüyen blog çeşitlerinden biri. Hali hazırda var olan blog sistemlerine pek benzemiyor. Hızlı paylaşım yapabileceğiniz ve bloglar arasında hızlıca dolaşabileceğiniz bir sistem. İnsanların daha çok görsel öğelere önem verdiği Tumblr'da elbette metin paylaşımlarıda yapılıyor; ama kısa ve öz paylaşımların çok popüler olduğunu söylemekte fayda var. Bunun yanında şarkı ve video paylaşımıda son derece popüler paylaşımlar arasında ve Tumblr'ı farklı kılıyor. İstatistikleri görecek olursak;


  • Tumblr 108 milyon blog sitesine sahip ve giderek büyüyor,
  • Paylaşım 50 milyarın üstünde,
  • Ayda 117 milyon ziyaretçi alıyor,
  • Geçtiğimiz yıl 13 milyon dolar kazandı,
  • Çeşitli girişimlerle 100 milyon dolara çıkartılacak...

Tumblr'ın kurucularından David Karp'ın Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile yakın olması Yahoo'yu elbette endişelendiriyor. Yahoo, Facebook'un son anda anlaşmaları bozabileceğini ve belkide Tumblr'a teklif yapabileceğini düşünüyor. Facebook'un çeşitli satın almalarının buna işaret olduğu konuşulanlar arasında.

Yahoo'nun daha önce Dailymotion'ı satın almaya çalışmak gibi bir geçmişide var. Ve oradan da herhangi bir gelişme yok. Yahoo'nun bütün girişimlerini takip ediyoruz. Bizimle takipte kalın.

İlgili - Gigaom

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top