0
Yahoo durmak bilmiyor. Ardı ardına satın alma işlemleri yapan Yahoo, ilk önce Tumblr'ı kısa bir süre sonrada PlayerScale'ı satın almıştı. Bünyesine sadece bu şirketleri ve çalışanlarını değil, bu şirketler tarafından verilen hizmetleri kullanan kişileride katan Yahoo, şu sıralar dünyanın en çok konuşulan şirketleri arasında girmeyi başardı. Çıkan haberlere göre Yahoo durmak bilmiyor. Bazı kaynaklara göre online dizi film platformu Hulu'yu gözüne kestiren Yahoo, yakında satın alma gerçekleştirebilir.

Haberlere göre Yahoo, Hulu için 600 ile 800 milyon doları gözden çıkardı ve fiyatta değişme olabilir. Yahoo'nun burada dikkat ettiği söylenen kriter ise telif haklarına istinaden diğer ilgili şirketler içeriğe ne kadar müdahale edecekler. Yahoo eğer çok fazla özgür olacaksa daha fazla ödeyebilir.


Yine söylentilere göre Yahoo Hulu'yu alamazsa 150 ile 200 milyon dolar vererek bir mobil iletişim şirketi alabilir; ama bunların hiç biri detaylandırılmamış. Bu iddiaların güçlenmesini sağlayansa Bloomberg. Bir süredir Hulu'nun bir çok şirket tarafından satın alınmak istendiği açıklanan Bloomberg, şirketlerin arasına Yahoo'yuda koymuştu. Yahoo, film ve dizi isleme servisi Hulu'yu satın alırsa hiç şaşırmayız. Bildiğiniz gibi Google, Youtube ile ücretli kanal servisini devreye soktu. Yahoo'nunda daha gelişmiş şekilde bu sektöre girmesi normaldir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top