0
Microsoft, Xbox One'da bölgesel kilit uygulamasına gidecek. Bu oyunları her yerden satın alamayacağınız ve istediğiniz oyunu kafanıza göre oynayamayacağınız anlamına geliyor. Türkiye muhtemelen Avrupa bölgesinde yer alacak. Bu demek oluyor ki Amerika'dan satın alınmış bir oyunun bu bölgeden satın alınmış bir konsolla oynanamayacak.

Bu uygulama bazı oyun şirketleri tarafından uygulanıyordu. Bu youn şirketleri oyunculara daha iyi geri dönüş sağlamak ve hizmet vermek için, hem zaman farkının sıkıntılarını yaşamamak hem de aynı dilden destek vermek için bölgesel kilit uygulamasını aktif şekile kullanıyorlar. Muhtemelen Microsoft, kendi işini kolaylaştırmak ve düzene sokmak için bu uygulamayı kullanıyor.


Bir Microsoft sözcüsü, bir çok sektörde bölgesel kilit uygulamasının kullanılmasının gerektiğini ve Xbox'ta bu uygulamaya ileriki dönemlerde de devam edeceklerini söyledi. Bu uygulamayı Nintendo kullanıyor. Ayrıca Sony'de PsOne ve Ps 2'de bölgesel kilit uygulamasını kullanmıştı. Ps 3'te uygulama kullanılmadı, muhtemelen Ps 4 içinde böyle bir uygulama olmayacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top