0
Akıllı telefon sektöründeki şirketler için yeni trend ucuz telefon oldu. Son zamanlarda ucuz telefon üreten ve bu yönte haberlere konu olan şirketlerin sayısı bir hayli arttı. Bu üreticilerin başında Apple geliyor. Bildiğiniz gibi Apple ucuz bir iPhone modeliyle son zamanlarda çok fazla haberlere konu oldu. Sektördeki herşey elbette dedikodudan ibaret değil. Nokia icraata geçmiş durumda. Son zamanlarda ucuz akıllı telefonlar üretene Nokia bu telefonlara Asha 501 ile bir yenisini daha ekledi.


Hindistanda tanıtılan telefon Asha 501'in fiyatı 99 dolar olarak belirlenmiş. Telefonun amacı daha akıllı telefon satın almayanları teşvik etmek. Bunun için pazar olarak Asya'nın gelişmekte olan ülkeleri seçilmiş. Tanıtımın bu yüzden Hindistanda yapıldığı aşikar.

Nokia Asha 501 Teknik Özellikler

  • Bağlantı: Wi-fi, 2G, Sosyal Medya
  • Simkart: Tek simkart ve çift simkart
  • Ekran: 3”
  • Boyutlar: 99.2 x 58 x 12.1 mm, 98gr
  • Kamera: 3.2MP QVGA
  • Konuşma Süresi: 17 saat
  • Bekleme Süresi: Tek simkart 48 gün, çift simkart 30 gün
  • Hafıza: 4GB, microSD kart desteği
Bu özelliklere sahip bir telefon için 99 dolar nasıl bir fiyat siz karar verin. Avrupa'da da satılacak olan telefonun buradaki fiyatı 75 euro olacak. Telefonun ABD'de satışa sunulmayacağı açıklandı.

Telefon özellikle sosyal ağlara odaklanmış bir yapıya sahip. Nokia Asha 501'in 2 farklı ana ekran modu bulunuyor. Home ve Fastlane olarak adlandırılan bu ana ekran modlarından Home'da bildiğimiz telefonların ana ekranı yer alıyor. Buradan telefon ayarları, geleneksel bir görünüm ve diğer ikonlara erişilebiliyor. Fastlane ise daha çok sosyal ağlara yönelmiş bir ekran modu olarak karşımıza çıkıyor. Bu ana ekran modunda bağlantılara, sosyal ağlara ve uygulamalara erişebilirsiniz.

Asha 501'in çok renki bir telefon olduğunu da söylemek lazım. Renkli seçeneklerinden size uygun olanı seçenilecek ve hayatınızı renklendirebileceksiniz.

Nokia Asha 501 Tanıtım Videosu



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top