0
Trion World'ün son derece kaliteli ve bir o kadar popüler oyunu, bugüne kadar kullanılan oyuncu çekme taktiklerinden birine başvurdu ve önümüzdeki ay f2p olarak hizmet vermeye başlayacak; ama detaylar var. Trion'un kaliteli MMORPG'si Rift tam olarak bedava olmayacak. 20 levele kadar ücretsiz sunulacak oyun daha sonra hesap yükseltmeyle devam etmenizi isteyecek. Sistemin önümüzdeki ay kullanılmaya başlanacağı söyleniyor.


Bu oyuncu çekme taktiğini dünyanın en kalabalık oyunlarından biri olan World Of Warcraft uzun zamandır kullanıyor. World Of Warcraft'ın bildiğiniz gibi ilk 20 seviye bedava oynanabiliyor. Şirketler bunu daha çok oyunu tanıtmak ve oyuncuları bağlamak için kullanılıyor.

İlk seviyelerin ücretsiz sunulması durumunu bir zamanlar ücretliyken Star Wars: The Old Republic'te kullanmış, daha sonra yeterli olmayınca tam anlamıyla free to play olarak devam etmişti. Çok sayıda oyuncusu olan oyunların bile bu taktiği kullandığı şu zamanlarda Rift'in neden bu kadar geç kaldığını anlamakta elbette imkansız.


İlk seviyelerin bedava olması gerçekten MMORPGlerde çok getirisi olan bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Zira ücretli oyunlarda oyuncu oyunu denemeden almak istemiyor. Betalara katılamayan kişi ancak videolardan gördüğü kadarıyla oyunu satın alıyor. Videolarla tatmin olmayanlar ise almıyor. Bu durumda oyun şirketinin büyük kayıpları oluyor demek hiçte yanlış olmaz. Bu durum karşısında bizce de en iyi çözüm ilk seviyelerin ücretsiz olması. Bu sayede oyuncular ilk 20 seviyeyi deneyip alıp almamaya karar veriyor. Genelde de oyunu satın alıyorlar; çünkü şirketlerinde bu durumu geliştirdiği taktikleri var. ilk 20 seviyeye kadar oyunu olabildiğince haraketli ve görsel şölene dönüştüren oyun şirketleri oyunu deneyenlerin adeta gözünü boyuyor.

Rift Oyun Tanıtım Videosu



İlgili – Rift

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top