0
Twitter, bir çok sosyal medya sitesinin ve diğer üyelik sistemlerine sahip sitelerin, güvenlikleri için kullandıkları iki aşamalı hesaba giriş sistemini duyurdu. Bu sistem yeni bir şey değil; ama Twitter’ın kullanmak konusunda geç kalması, ayrıca belirtmek gerekir ki bir çok büyük şirket hesabının hacklendikten sonra böyle bir girişimde bulunulması elbette üzücü.

Bildiğiniz gibi başta McDonald’s olmak üzere bir çok büyük şirketin şirket hesapları hacklenmiş ve bu hesaplardan rakipleri ile ilgili çeşitli ilginç paylaşımlar yapılmıştı. Örneğin McDonald’s’ın profil görseline BurgerKing’in bir resmi konulmuş ve takipçiler şaşırtılmıştı. Bu gelişmeler sonrasında Twitter’ın geçte olsa böyle bir adım atması bizi olumlu düşüncelere sevk ediyor.

Twitter’ın iki aşamalı hesap doğrulama ve giriş sistemi Twitter Blog’ta anlatıldı. Anlatılanlara göre sistem Google’ın ve son zamanlarda Facebook’un kullandığı sistemle aynı denebilir. Her Twitter kullanıcısının sisteme kayıtlı, doğrulama için kullanacağı bir adet mail adresi ve bir adet cep telefonu numarası bulunacak. Başka biri başka bir yer ve cihazdan bu hesaba girmeye çalıştığında Twitter cep telefonunuza bir şifre gönderecek. Bu şifre olmadan hesaba giriş yapılamayacak. Bu sistemi banalar, internet bankacılığı girişlerinde ve alışverişlerde başarılı bir şekilde kullanıyorlar.


Aynı aşamaların hesap içerisinde yapacağınız değişikliklerde de geçerli olması hesap güvenliğinizi üst düzeye çıkartıyor. Bizi bu konuda asıl üzen şey ise Twitter’ın bu tür bir önlemi almasının çok uzun sürmesi. Yukarda bahsettiğimiz bazı hesapların hacklenmesi aylar önce gerçekleşmişti. Twitter’ın bu güncellemeyi yapması bu kadar sürüyorsa gerçekten yanlış giden birşeyler var demektir.

Video



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top