0
Microsoft geçtiğimiz günlerde outlook.com'a görüntülü ve sesli konuşma için uzun zaman önce aldığı ve şimdilerde MSN'nin yerine koyduğu Skype entegresini yaptı. Bu gelişmelerle Outlook bir adım daha büyümüştü. Şimdilerde sadece metin mesajlaşması için bir adım daha atıldı. Outlook'ta bundan böyle Gtalk entegresi olacak. Google Talk bildiğiniz gibi Google'ın hala servislerinde kullandığı anlık mesajlaşma servisi.


Entegrenin detaylarına gelirsek Microsoft, Gtalk'un sadece halka açık kodlarını almış. Yani iki şirket arasında herhangi bir anlaşma yok. Bu entegre sayesinde bir Microsoft kullanıcısı Gmail hesabı olan arkadaşlarıyla basit bir şekilde sohbet edebilecek.

Konuşulan bir diğer detay ise Google'ın bir diğer hizmetlerinden olan Hangouts'un asla Outlook'a entegre edilmeyeceği. Çünkü Microsoft'un Skype zaten o işi görüyor; ama yukarıdaki bilgilere istinaden söyleyebiliriz ki Skype metin mesajları içinde gayet uygun bir program. Gtalk'un yerine Skype pekala kullanılabilirdi. Buradan Microsoft'un kullanıcılarını memnun etmek için diğer hizmetleri kullanan kişilerle iletişim kurmasını sağlamak istediğini düşünüyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top