0
Facebook üzerine, Pew Araştırmalar Merkezinde 802 ebeveyn ve 802 ergen çocukla gerçekleştirilen araştırmada çok ilginç sonuçlar çıktı. Birkaç ay önce “Gençler cevapladı: Facebook Sıkıcı” haberimizde verdiğimiz sonuçlar bu son anket araştırmasında da ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarına göre ergenlik çağındaki bir çok çocuk artık Facebook kullanmıyor ya da çok az süreliğine kullanıyor. Fazla uzatmadan gençlerin bu davranışına neden olan gelişmelere bakalım.


En büyük problemlerden biri ebeveynler. Araştırmaya göre gençler kendileri ile ilgili daha fazla bilgiyi sosyal medyada paylaşmak istiyor. Facebook artık buna uygun bir yer değil; çünkü bir çok ergenlik dönemindeki çocuğun anne babasının Facebook hesabı var ve çocuklarını ordan kontrol ediyorlar. Ankette en çok verilen cevaplardan biri ise “Facebook’ta çok fazla yetişkin insan olduğu için rahat davranamıyorum ve çok ergen paylaşımlar yüzünden sıkıldım.”

Gençlerin Facebook'taki bu duruma tepki olarak farklı sosyal ağ arayışları sonuç bulmuş görünüyor. Ankete göre katılımcılar en fazla Twitter, Instagram ve Tumblr'da vakit geçiriyor. Buna rağmen gençlerin hala Facebook hesaplarının durması ilginç bir durum. Facebook hesaplarına girip kısa kontrolden sonra çıkan insan sayısı son zamanlarda çok fazla arttı. Ankete katılanların uzun zamandır Facebook hesabı var ve içlerinden Twitter hesabı olanların sayısı ise %26. Bu rakam geçtiğimiz yıl %12 olarak hesaplanmıştı. Büyük bir artış söz konusu.

Ankette ortaya çıkan diğer sonuçlardan bazıları ise, gençlerin geçmişe oranlar kişisel bilgilerini paylaşmayı daha çok sevdiği hakkında. Örneğin fotoğrafını paylaşan genç sayısı geçmişe oranla bir hayli yükselmiş. Cep telefonu numarası paylaşımı konusuda aynı şekilde. Kısaca anket sonuçlarına bakacak olursak Facebook'un yaş ortalamaıs yükseliyor ve online süresi düşüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top