0
Google yaptığı değişiklik bir bakıma Drive hizmetinin kapasitesini arttırmış oldu. Bundan önce kullanıcılar ücretsiz Drive hesabında 5Gb alana sahipken bundan sonra alanınız 15Gb olacak; fakat küçük bir detay var. Bu alanın içine Google Plus ve Mail hesabınızda dahil olacak. Google, bu 3 farklı hizmetinden kullanıcılara verdiği depolama alanlarını birleştirip üst sınırı 15Gb olarak belirledi.


Daha önce Gmail için 10Gb ücretsiz alan ve Google Drive ve Google Plus Fotoğraf yükleme hizmetleri için toplamda 5Gb alanı kullanıcılara ücretsiz sunan Google bu 3 farklı hizmeti birleştirdi ve 15Gb üst sınır olarak belirledi. Çok değişen bir şey olmasada 3 hizmetten birine ağırlık vermek isteyenler için harika bir gelişme olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Daha kullanıma geçmeyen hizmetin iki hafta içinde bütün kullanıcılara uygulanması sağlanacak. Bu değişiklik sayesinde Gmail'i aktif şekilde kullanmayan ya da Gmail'de 10Gb alana ihtiyaç duymayan kullanıcılar buradaki fazlalığı Drive'a aktarmış olacaklar. Google'dan yapılan açıklamada ise hemen hemen aynı durumdan bahsediliyor. Farklı hizmetler için farklı depolama alanlarının kullanıcılar çokta fazla bir fayda sağlamadığına değinen Google yöneticileri bu şekilde işleri basitleştirmeye çalışıyor.


Google'ın ücretli depolama alanı satışıda küçük değişikliklerle devam ediyor. Satışta bulunan 25Gb alan satıştan kaldırıldı. Bunun yerine 100Gb ve 200Gb alan satışları hala devam ediyor. 100Gb alan satın almak isteyenler 4.99$/aylık, 200Gb alan satın almak isteyenler 9.99$/aylık ücret ödeyerek bu hizmetlerden faydalanabilecekler.

Google uzun zamandan beri hizmetleri üzerinde yaptığı değişikliklerle hizmetlerini birbirlerine entegre ediyor, çok kullanılmayanları kaldırıyor ve sözleşmelerini tek çatı altında topluyordu. Bu gelişme de Google'ın aynı taktiği uygulayıp işleri daha da basitleştirmeye ve kullanıcılara karmaşık gelen konuları aydınlatmaya çalıştığını görüyoruz. Bakalım yapılan bu değişiklikler Google'a genel olarak olumlu yansıyacak mı?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top