0
Bloomberg'e göre Bill Gates, bir kez daha dünyanın en zengin adamı haline geldi. Son hisse senedi dalgalanmaları sayesinde Bill Gates 2007'den bu yana sıkıntı çektiği zenginlik yarışında bir kez daha liderliğe yükseldi.


Bloomberg'ten yapılan açıklamalara göre Bill Gates servetine 550 milyon dolar daha koyarak dünyanın en zengin adamı olma ünvanını tekrar kazandı. Bill Gates servetini bu yıl %10 büyütürken onun geririse düşen ise Carlos Slim. Bildiğiniz gibi Meksikalı iş adamı Carlos Slim Helu 2010 ve 2011 yıllarında Forbes dergisinin verdiği rakamlara göre 74 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı ünvanını almıştı. Slim 2007 yılında da aynı ünvanı elde etmişti.


Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un hisseleri son 5 yılın en yüksek rakamına erişince Bill Gates yine dünyanın en zengin adamı oldu. Bununla birlikte hisse senetlerindeki dalgalanmalar Carlos Slim'in servetinden 2 milyar dolara mal oldu. 2007'den bu yana Bill Gates ve eşi Melinda yaptıkları hayır işleriyle biliniyorlar. Paralarının çoğunu bu işlerde harcıyorlar.

Microsoft'un hisselerinin Windows 8'in kötü gidişatına rağmen yükselmesi ve Bill Gates'in servetine servet katması ise ilginç bir olay. Bakalım Carlos Slim ve Bill Gates arasındaki bu amansız savaşın devamı ne olacak?

İlgili – Mashable

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top