0
Bilgisayarım genel olarak yavaş ve açılırken çok yavaş açılıyor diyen bir sürü insan olduğuna eminiz. Şimdi bu sorunu çok basit bir şekilde Wise Care 365 ile halletmeye çalışacağız. Blogumuzda internet ve bilgisayar ile ilgili konulara sık sık yer veriyoruz. Bu seferde size bilgisayarınızdaki sorunları çözecek ve son derece hızlandıracak bir programdan bahsedeceğiz. Yavaş açılan, yavaş kapanan ve genel olarak kullanım esnasında yavaş olan bilgisayarlara son verecek bir program ve gerçekten yararlı.

Çoğu zaman zararlıların veya kendi yaptıklarımızın, sildiğimiz dosyaların ya da yerini değiştirdiğimiz dosyaların bilgisayarımıza ufakta olsa zarar verdiğini bilemiyoruz, farkedemiyoruz. Bu farketmediğimiz şeylerin bilgisayarımıza ne kadar çok zarar verdiğini ve onu yavaşlattığını bilseniz, inanın şaşırırsınız. Örneğin bilgisayar açılırken sizin daha önce sildiğiniz bir dosyayı arıyor. Bu açılışın arama zamanına göre yavaşlaması demek oluyor. Açılışta gerekli olmayan ama yer alan bazı programlar var ve bunlar yine bilgisayarı inanılmaz yavaşlatıyor. Hepsine bir son vereceğiz.

Wise Care 365 Programının Özellikleri

  • PC Kontrol
  • Sistem Temizleyici
  • Sistem Ayarlama
  • Gizlilik Kontrolü

Şimdi programın içinde yer alan ve bir çok ayrı ayara ayrılan bu temel özelliklerden basitçe bahsedelim.

  • PC Kontrol özelliği, işlemleri otomatik olarak yapar ve sorunları otomatik olarak düzeltir. Bilgisayarınızı baştan sona tarayarak kendi çapında sorunları bulur ve bilgisayarınızın sağlığına puan verir. Düzelttiğiniz zaman puanınız artacak bilgisayarınız daha sağlıklı olacak. Burda anlatılacak pek bir durum yok. Program kendi işliyor.

  • Sistem temizleyici sayesinde sisteminizde gereksiz olan dosyaları detaylı bir arama ile bulup düzletir. Kayıt temizleyici, ortak temizleyici, gelişmiş temizleyici ve sistem zayıflatma olarak 4 ana işlevi bulunur. Yine programa güvenerek otomatik işlem yapabilirsiniz.

  • Sistem ayarlama konusunda biraz daha kendiniz işin içine girebilirsiniz. Size burda bilgisayarınızı hızlandırmak veya herhangi bir sorunu gidermek için bir sürü tavsiyede bulunulacak. Daha hızlı bir bilgisayar için bu tavsiyelere uyabilirsiniz ama açıklamaları iyi okuyun. Kullandığınız herhangi bir işlemi buradan durdurabilirsiniz. Çok prfesyonel şekilde bilgisayar kullanmıyorsanız otomatik ayar çekebilirsiniz. Sistem iyiletştirici, disk birleştirme, kayıt birleştirme, başlangıç yönetici ve içerik menüsü olmak üzere bir çok alt ayar seçeneği mevcuttur. Bu ayarların içinden en önemli olanları Disk Birleştirme ve Başlangıç Yönetici olanlarıdır.

Disk Birleştirme; konusu bilgisayarlar için gerçekten önemlidir. Bir çok nedenden sistem diski parçalara bölünür fakat bu cidden iyi bir şey değil. Sistemin kararlılığına çok zarar vermesede sistemin yavaşlamasına neden olur. Buda canınızı sıkabilir. Disk birleştirme işlemi otomatik yapılır fakat biraz uzun sürebilir.

Başlangıç Yönticisi; Bu ayar bilgisiayarınızın hızlı açılmasına yardımcı olacaktır. Üstünde biraz duralım. Bilgisayarım yavaş açılıyor diyenler; en büyük sebebiniz başlangıçta bilgisayarla çalışan gereksiz program ve hizmetlerdir. İlk önce bahsedilmesi gereken, programı kurduğunuzda program sizin bilgisayarınızın açılış hızını ekranın sağ alt köşesinde gösterecek. Bu menüye ordaki hızlandır butonundan da gelebilirsiniz. Başlangıç yöneticisinde 3 ana sekme mevcut; Başlangıç, hizmetler, kayıtlar.

Başlangıç yöneticisindeki başlangıç sekmesinde başlangıçta bilgisayarınızla birlikte açılan programlar yer alır. Gereksiz olanlar kaldırmalısınız. Ev kullanıcıları için konuşuyoruz, Bir tek güvenlik uygulamaları kalsa yeterli olacaktır.

Hizmetler sekmesi ise biraz karışık. Asıl bilgisayarınızı yavaşlatan ama hiç farketmediğiniz bu uygulamaların hangilerinin gerekli hangilerinin gereksiz olduğunu sistemin ihtiyacına göre porgram size söylüyor. On/off ile kapatabilirsiniz. Eğer özel olarak kullandığınız bir hizmet varsa görmezlikten gelin.

Kayıtlar sekmesi ise eğer yanlış Bir şey yaparsanız diye var. burdan kaldırdığınız bir hizmeti görebilir ve işlemi geri alabilirsiniz. Bu açıdan ne yaptığınızı bilmeseniz bile cesur olabilirsiniz.

Gizlilik Koruyucu; yine otomatik işlemlerin yapıldığı bir bölüm fazla üstünde durmaya gerek yok.

Bütün bu işlemlerin sonunda bilgisayar hızlanacaktır. Yinede siz ne yapmanız konusunda emin olamıyorsanız bize sorabilrisiniz. Ama bilgisayarınızı biraz rahatlatmak ve kararlılaştırmak için bu tür temizleme araçlarına ihtiyacınız var.

İlgili – WiseCare 365

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top