0
Sık sık yeni nesil iPad ile ilgili haberler yayınlıyoruz. Çeşitli söylentileri değerlendiriyor ve sizlere bildiriyoruz. Ne yazık ki çok fazla bir detay gelmedi fakat KGI analisti Ming-Chi Kuo iPad'in nasıl olacağı ile ilgili fikirlerini belirtti. Hemen haberlerimizi derleyelim. Kuo'ya göre yeni nesil iPad %15 daha ince ve %25 daha hafif olacak. Baz alınan model elbette iPad 4 ve yeni nesil olan iPad 4'ten daha zarif olacak.


Kuo şunları aktarıyor. “ Yeni nesil iPad'in iPad 4'ten 9.5 mm olan mevcut kalınlıktan 2 mm daha ince bir tablet olacak. %15 daha ince olacak anlamına geliyor. Ayrıca önceki iPad'den %25 daha hafif olacak. Yani ağırlığı 500 gram civarı olacak. Ağırlık ve inceliğe rağmen iPad 4'ün özelliklerinden vazgeçilmeyecek. Daha kaliteli bir tablete daha zarif şekilde sahip olacaksınız.”

iPad 5 hafifliyor, inceliyor ama özellikleri daha da gelişiyor. Elbette Apple yeni tabletinde bazı değişiklikler yapıyor. Daha önce haberimizde verdiğimiz iPad 5 için LCD panelin değişeceği konusu detaylandırılmış görünüyor. Diğer en önemli detaylardan biri ise iPad Mini'de kullanılan GF2 teknolojinin iPad 5'te de kullanılması düşünülüyor. Tüm bu değişikliklerle beraber daha ince ve daha hafif bir pilde iPad'in yeni versiyonuna gerekli görülüyor. Bu nedenle daha verimli bir ekran ve işlemci şart. Bu nedenle iPad'in yeni versiyonunda bahsi geçen değişiklikler yapılacak ve enerji tasarrufu sağlanacak.

Pil konsuyla devam edelim Kou pil için şunları söylüyor; “ iPad 4'e nazaran iPad 5'in pili %30'a kadar daha küçük olacak. Kalınlık ise %15 daha az olacak. Bu nedenle pildeki hücre sayısı üçten ikiye düşürülebilir. Pilin gücüde daha düşük olacaktır. İşte bu nedenle enerjiden oldukça tasarruf edilmesi gerekiyor.”

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top