0
Windows 8 çıktı çıkalı en çok şikayet aldığı konulardan biri metro arayüzü. Gerçekten modern bir görünüm oluştursada dokunmatik olmayan ekranlar için gerçek bir zaman kaybı şeklinde değerlendiriyor. Kullandığımız için bizim görüşümüzde o yönde. Elbette bir tablette gerçekten kullanışlı olabilir fakat bir masaüstü bilgisayar ya da dokunmatik olmayan bir laptop için tam bir zaman kaybı gereksiz bir ekran dersek hiçte yanılmayız. Zaten bir çok kişi o şekilde düşünüyor.

Microsoft şimdiye kadar geri bildirimleri değerlendirdi ve metro arayüz seçeneği ile ilgili küçük bir değişiklik yaptı. Bundan sonra kullanıcılar isterlerde bilgisayar açıldığında direk masaüstünü görebilecek. Ayarlar kısmında kapatılabilecek metro arayüzünü kullanışsız bulanlar boşuna beklemeyecekler.

Bu değişikliğin Windows 8.1 güncellemesiyle gelmesi bekleniyor. Ayrıca yeri gelmişken Windows 8'in işletim sistemi pazar payında daha Microsoft'a bir şey kazandırmış değil. Windows 7 hatta XP gerçekten çok güçlü alternatifler ama Microsoft'un çok yakında XP'den desteğini çekmesi ve Windows 7'nin de aynı akıbiyete uğrayacak olması Windows 8'i gerçek bir alternatif yapıyor. Sizde Windows 8'de metro arayüzünü sevmeyenlerdenseniz Windows 8.1 güncellemesini bekleyin.

Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top