0

WhatsApp cephesinden gelen açıklamalar uygulamanın çoğunluk hissesinin Google'a satılmayacağını doğruladı. Yapılan açıklama İş Geliştirme Şefi Neeraj'dan geldi. Yönetici Googlela satış görüşmelerinin yapılmadığını vurgulasada detay vermedi.


Uzun zamandır Google'ın WhatsApp hisselerini almaya çalıştığı konuşuluyor. Yapılan haberlere göre Google 1 milyar dolarlık hisseyi almaya çalışıyormuş. Bildiğiniz gibi Google kendi mobil mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Bu aşamada düşünüp yeni bir uygulama yapıp WhatsApp gibi büyük bir uygulamaya rakip olmaktansa WhatsApp'ı alıp hem rakibini saf dışı bırakmak hem de çok sayıda kullanıcıyı anında elde etmek istemiş olabilirler.

Ne yazıkki ciddi manada böyle bir şey varsa Google hayal kırıklığına uğramış demektir. Bunun en büyük nedeni WhatsApp'ın çok değerli bir uygulama olması. Zaten konuşulan parayı aklınıza getirince bu anlaşılıyor. WhatsApp geçen sene günlük 10 milyar mesaj sayısına ulaşmıştı. Son zamanlarda gelişmeye devam eden WhatsApp abonelik sistemi yüzünden eleştirilmektende geri kalmadı.

Yorum Gönder

 
tic
Top