0

Bazen tartışma konusu olan ilginç bir konuya Google tarafından açıklık getirilecek. Ölünce sosyal medya hesaplarınız, mail hesaplarınız ne olacak? Bu soru belki de bugüne kadar hiç aklınıza gelmedi. Ya da Türk insanını tanıyorsak eğer kesinlikle “Ben öldükten sonra ne yapayım mail hesabını, ne olursa olsun!” şeklinde bir düşünceye kapılmış olabilirsiniz. Google size bu konuda seçenek sunmak için kendini hazırlıyor.


Siz öldüğünüz zaman elbette mail adresinize ya da Google'ın diğer hizmetlerine kimse erişemeyecek ya da siz erişmesini istemiyorsunuz o halde biraz bekleyin. Google yakın zaman içinde hizmete sunacağı birkaç ayar ile siz öldükten sonra Google hesaplarınıza ne olmasını istediğinizi belirleyebileceksiniz.

Google ilk etapta 3,6,9,12 aylık aktif olmama seçeneğini ekleyecek. Bu seçeneklerden biri etkinleştirip o kadar süre aktif olmadığınız zaman hesabınız ve bütün belgeleriniz otomatik olarak silinecek. Elbette silinme işleminden önce size SMS yoluyla bilgi verilecek. Unutmayın bu ayarları sadece öldüğünüz zaman kullanacaksınız diye bir durum yok. Yine belli bir süre kullanmadığınızda hesaplarınızın silinmesini isteyebilirsiniz.

Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top