0
Son zamanların en önemli konularından biri MSN'nin kapatılması. MSN yerine ne kullanacağız diyenler için bu yazıyı hazırladık. Bildiğiniz gibi senelerdir kullandığımız MSN belki Facebook belkide farklı bir mesajlaşma sistemi nedeniyle geri kaldı ve gelişemedi. Son zamanlarda bütün bu olumsuzluklara rağmen çok fazla kullanıcı olan MSN için farklı bir yol izlendi. Microsoft firması uzun zaman önce Skype'ı almıştı. Şimdi MSN yerine Skype kullanımını, Skype'a geçişi ve Skype kurulumunu anlatacağız.

Skype nedir?


Skype Microsoft'un sahip olduğu alık mesajlaşma, videolu görüşme ve mesajlaşma, internet üzerinden telefon görüşmesi yapabilme imkanı sunan gelişmiş bir iletişim programıdır. Skype'ın da MSN gibi uzun bir geçmişi vardır.

Skype ile neler yapabilirim?


  • Kontör satın alabilir ve telefonları internet üzerinden arayabilirsiniz.
  • MSN hesabınızla bağlanıp kişilerle anlık sohbeti videolu sohbet gerçekleştirebilirsiniz.
  • Facebook hesabınızla bağlanıp anlık sohbet yapabilir ve güncellemeleri görebilirsiniz.
  • Kişilerin bilgisayarlarına bağlanıp anlık görüntü alabilirsiniz.

Skype çok gelişmiş bir iletişim aracıdır. Cep telefonlarımıza kadar inen Skype ücretsiz iletişiminde yolunu açtı. Şimdi Skype MSN ilişkisini açıklayıp teknik detayları verelim.

Skype nasıl kurulur?


Skype'ı kurmak için ilk etapta Skype'ın sitesine gitmelisiniz. Eskiden Skype indirmek için hesap almak yani kayıt olmak gerekiyordu. Hala böyle bir seçenek mevcut. Microsoft'un satın almasıyla birlikte ve Facebook özelliği ile birlikte bu durum ortadan kalktı ama hala indirmek için giriş yapmanız gerekiyor. MSN geçişi için görselde gördüğünüz üzere Microsoft hesabınızla oturum açın.


Giriş işlemini yaptıktan sonra Skype İndirme sayfasına gidip programı indirin. Programı indirdikten sonra kurulum çok basit ve sizi yönlendiriyor. Küçük bir dosya ve hızlı bir şekidle kuruluyor.

MSN Skype geçişi...


Hemen alttaki görselde gördüğünüz gibi program kurulduktan sonra karşımıza bu şekilde bir giriş ekranı geliyor. Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey Microsoft hesabı kısmına tıklamak.


Bu aşamadan sonra giriş yaptığınızda otomatik olarak MSN kişileriniz yüklenmiş olacak. MSN Skype geçişi ile ilgili sorularınızı lütfen sorun.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top