0
Microsoft Word birçok bilgisayar kullanıcısının tercih ettiği bir yazılımdır. Eskiden beri hep bu programı kullanırız. Günden güne gelişir ve yeni özellikler eklenir. Eski sürümlerinde olmayan araç çubukları ve özellikler yeni sürümlerinde bizlere sunulmuştur. Microsoft’un yayınladığı 2010 ofis programı birçok kullanıcı tarafından tercih edilir. Son olarak 2013’ü yayınladı, ancak birçok kullanıcı 2010’u tercih ediyor. 

Asıl konumuza gelelim. Ofis programında üst araç çubuğunu görürsünüz. Oradan birçok şey yaparız. Ancak her zaman da kullanmayız. Peki, biz bu araç çubuğunu nasıl gizleriz? Kullanmadığımız zamanlarda kafa karıştırmaması için onu gizlemek en iyisidir. Onu nasıl gizlersiniz, hemen resimli olarak sizlere gösterelim. 

İlk olarak ara yüzü yok etmeniz CTRL + F1 tuşuyla olur. Bu tuş kombinasyonuna bastığınız zaman ara yüz tıpkı aşağıdaki resimde olduğu gibi kaybolacaktır.


Ardından yapabileceğiniz başka bir işlemi size söyleyelim. Aşağıdaki fotoğrafı görüyorsunuz. Sağ köşede “X” işaretinin altında yukarı doğru bakan bir ok var. O oka tıkladığınız zaman ara yüz yine kaybolacaktır. 2 şekilde ara yüzü yok edebilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top