0

Son zamanların en önemli teknolojik icatlarından biri olan Google Glass bildiğiniz üzere şu sıralar test aşamasında ve bir çok kişi ve geliştirici tarafından test ediliyor. Bununla beraber “Google Glass Hazır” haberimizde de verdiğimiz üzere gözlükler ilk kez çok yakın bir zaman içinde kullanıcılara dağıtılabilecek. Bu durum ayrıca bir heyecan yaratıyor.



Google Glass test ediliyor dedik, o testerlardan biride Türk. Uphtere şirketinde çalışan Can Doruk isimli genç gözlükle ilgili görüşlerini aktardı.

"Gözlüğü takınca netlik hiç problem olmadı. İlk olarak karşınıza 'ok-glass' yazısı çıkıyor. Yazı sesli komut verdiğiniz anda yerini üç - dört seçenekli bir menüye bırakıyor. Sürekli üst köşeye bakmak gerek. Dışarıdan bakıldığında garip bir görüntü ortaya çıkıyor. Bir süre daha geliştiricilere hitap edecek bir ürün. Giderilmesi gereken sorunları olacak. Bilgiyi güvenli bir şekilde saklamak da gerekiyor. Biz de bu alanda hızlı ve yeni bir bulut sistemi üzerinde çalışıyoruz." şeklinde açıklama yapan Can Doruk bu teknolojiyle birlikte tüketicininde mutlaka kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Can Doruk gözlüğün bir süre daha geliştiricilere hitap edeceğini vurgularken kullanıcıların gözlüğe tam hazır olmadıklarını mı söyledi yoksa gözlük tam stabil değil mi ya da geliştirilmesi mi gerekiyor tam anlama veremesekte çok yakında çok sayıda insan gözlüğe sahip olacak ve gözlükle ilgili internette daha çok bilgi yer alacak. Biz size o bilgileri aktaranlardan olacağız. Bizi takip edin.

Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top