0

Apple hisseleri 2011 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Bu hisse sahiplerini tedirgin etti. Hisselerin neden düştüğü ise ayrı bir konu olmakla beraber elbette en büyük etken diğer telefon üreticileri ve özellikle Samsung. Ama hisselerin son zamanların en büyük düşüşünü yaşamasında büyük etkenlerden bir diğer bir tedarikçi raporu. Piyasa hassas ve çıkan en ufak bir dedikodu ya da yayınlanan bir rapor değer kaybetmenize neden oluyor.

Cirrus Logic, yani Apple'ın en büyük tedarikçisinin yayınladığı rapor ortalığı karıştırdı ve Apple hisselerini vurdu. Raporda iPhone ve iPad satışlarının kötü gittiği vurgulanıyordu. Rapor yayınlanır yayınlanmaz Apple hisselerinde son 2 yılın en büyük düşüşü gerçekleşti. 23.44 dolar düşen hisseler %5.5 oranında değer kaybetti. Bu rakamlarla 398 dolara kadar gerileyen Apple hisseleri 2011'den bu güne ilk defa 400 doların altına düştü ve olay haber niteliği kazandı.

Cirrus Logic şirketinin raporu değer kaybında önemli rol oynasada tek etken değil. Raporun içeriği ve gerçekliğide aslında en büyük etkenlerden biri. Çünkü Samsung Apple ürünleri karşısında liderliğini sürdürüyor. 2012 yılında 65 milyon telefon ve tablet satışı yapan Samsung'a karşılık Apple'ın sadece 44 milyon satış yapması ürünlerin eskisi kadar tercih edilmediğini gösterirken ayrıca önemli bir rakibinin olduğuna da vurgu yapıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top