0
Geçtiğimiz hafta teknoloji ve sosyal gündemde ne değişiklikler olduysa hepsi bu yazımızda. Bu güzel pazar günü, güzel hafta sonunda tek bir yazı ile geçen hafta hangi önemli gelişmeler yaşanmış öğrenebileceksiniz. Bir şey kaçırmış sayılmazsınız. Bu hafta değineceğimiz konular şu şekilde; alternatif enerji kaynakları konusunda harika bir gelişme biyo pil, Google'ın Block Sites hizmetini kaldırması, Güvenlik güçlerimizin Microsofttan aldığı bilgiler, Facebook oyunlarıyla ilgili gelişmelerin yanında sağlık alanında da akıllı çipler hakkında kısa derlemelerimiz olacak. Başlıyoruz.

Akıllı çiplerle zayıfla ya da kilo al...

Herkese sağlıklı bir yaşam dilerken ilk olarak sağlık alanından başlayalım dedik. Bildiğiniz gibi çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri obezite ve gittikçe ülkemizde de yayılmakta. Sağlıksız beslenmeden kaynaklanan bu rahatsızlık artık çözüme kavuşabilir. Obezitenin yanında onun kadar sık karşılaşılmasada kilo alamama gibi bir rahatsızlıkta insanlarımızın arasında dolaşmakta. İşte bunada çözüm olacak akıllı çip çok yakında hayatımıza girebilir. Detaylar için verdiğimiz linki kullanın.


Oyun geliştiricileri konferansı gelişmeleri

Şu günlerin en çok konuşulan haberlerinden biri oyun geliştiricileri konferansıyla ilgili. Konferanstan ilgi çekici bilgiler bütün hafta boyunca elimize ulaştı. Şimdi size en çok ilgi duyacaklarınızdan birkaç tanesini söyleyelim. Facebook oyunları hakkında açıklanan rakamlar çok ilginçti. Facebook kullanıcılarının %20'si oyun oynuyor. 2010 yılında bu aranın %50 olduğunu biliyor muydunuz? Bunun Facebook'un şimdilerde daha çok mobil ortamdan kullanıldığından kaynaklı olabilir.


Bununla birlikte mobil kategorisinden de haberler konferanstan gelmeye devam ediyor. Konferansta yapılan ve bir çok kişinin katıldığı anketten çıkan sonuçlarda gayet ilginç görünüyor. Mobil uygulamalar PC oyunlarını tehtid ediyor. Oyun geliştiriciler üzerinde yapılan ankette bundan sonra oyun geliştiricilerinin çoğunun mobil oyunlara yöneleceğini biliyor muydunuz? Detaylar için verdiğimiz linkleri kullanabilirsiniz.


Microsoft şeffaflık raporu

Microsofttan gelen açıklamalar çok ilginç. Ülkemizden Microsofta 11 binden fazla kişinin bilgisinin verilmesi için başvuru yapıldığını biliyor muydunuz? Evet Türk polisi şüpheli bulduğu insanları takip etmek ve hakkında detaylı bilgi edinmek için Microsofttan bilgi talep etti. İşin ilginç yanı en çok bilgi talep eden bizim ülkemiz olması.Bizden nüfusu kat kat fazla olan ülkelerden bile daha çok bilgi talebinde bulunmuşuz. Detaylar için Microsoft Açıkladı Türk Polisi İlk Sırada.


Google Block Sites'ı kaldırdı

Bu haftanın en önemli gelişmelerinden biri Block Sites özelliğinin Google arama motorundan çıkarılması oldu. Bildiğiniz gibi Google bahar temizliği yapıyor ve bir çok hizmetine son veriyor. Bunlardan biri de sessiz sedasız kaldırılan Block Sites oldu. Bildiğiniz gibi Block Sites özelliği bir arama motorunda görmek istemediğimiz siteleri çıkartmamıza yarıyordu. Bu sayede daha kaliteli aramalar yapabiliyorduk. Detaylar için verdiğimiz linki inceleyin.

Alternatif enerji kaynağı biyo pil

Böyle Bir şey mümkün mü diyenler için haftanın bize göre son önemli gelişmesi piyo pil ile mümkün. Yapılan araştırmalar bakterilerden enerji üretilebileceği belirlendi. Bakterilerin çoğalma aşamasında enerji ürettikleri bilimsel ortamda kanıtlandı. Bakterilerle birlikte alternatif enerji kaynağımız olan biyo pil mümkün olabilecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top