0

Yapılan araştırmalar hackerların en çok kullandıkları yöntemi ortaya koydu. İşte hackerlar hangi yöntemlerle devlet kurumlarından ve özel kişilerden bilgi çalışıyor haberimizde…

Açıklamalara göre siber suçlular java ve Adobe yazılımlarında bulunan sadece 8 tane zayıf noktayı kullanarak kurumlardan ve özel kişilerden bilgi çalabildiğini gösteriyor. Oracle Java ‘da 5, Adobe Flash Player’da 2 ve Adobe Reader’da 1 olmak üzere toplam 8 adet zayıf nokta hackerların bilgisayarımızdan bilgi çalması için yeterli.

Bu açıklamalardan asla bu uygulamaların kötü niyetli olduğu veya açıkları kapatılmadığı anlaşılmamalı. Zaten araştırmada dikkat çekilen nokta bu uygulamaların güncel sürümlerinin kullanılmadığıdır. Konuyla ilgili verilen rakamlar ise şu şekilde; Son Java sürümünde bir çok açık kapatıldı fakat sürüm yayınlandıktan 6 hafta sonra kullanıcıların sadece %28.2 si yeni sürüme güncelleme yaptı.

Uygulamada dikkat çekilen nokta uygulama geliştiricilerin güncelleme yapması ve uygulamaları güvenli hale getirmesinin asla yeterli olmamasıdır. Asıl önemli olan güncelleme yapıldıktan sonra kullanıcıların bunu alıp almadıklarıdır. Bir çok kullanıcı yetersiz güncelleme olanakları nedeniyle güncelleme yer almasına rağmen güncellemeden haberdar olamıyorlar. Konuyla ilgili kişi ve kurumların mutlaka güncellemeleri düzenli olarak kontrol etmeleri gerekiyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top