0
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google’a yeni özellik eklendi. Google’ın görseller bölümüne eklenen bu yeni özellik birçok kullanıcının işine yarayacak ve aynı zamanda hoşuna gidecek. 

Google’ın görseller alanından bildiğimiz gibi sadece belirli sabit resimler indirebiliyorduk. Ancak artık hareketli resimler de indirebileceğiz. Bu hareketli resimlere gif deriz ve belirli hareketleri yaparak küçük kesitleri anlatabilirler. Zaten Google’ın sosyal ağı Google +’da gif paylaşılabilme özelliği vardı. Google’ın görsel arama alanına gif arama özelliği eklendiği iyi oldu. 

Peki, gif resimleri nasıl arayacaksınız? Biraz sağdan soldan giriyorsunuz, ancak bizim tarifimizle kolayca ulaşabileceksiniz. İlk olarak Google arama motorunu çalıştırın ve görseller kısmına tıklayın. Aynen aşağıdaki resimde yaptığımız gibi. 


Resimde gördüğünüz gibi bayrak kelimesini arattırdık. Ardından gözümüzün önünde duran “arama araçları” kısmına tıklayacağız. Buna tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir alan çıkar. Buna yeni sekme de diyebiliriz. 


Bu alanda da gördüğümüz gibi “tüm türler” sekmesine tıklayıp en alt kısımda bulunan “animasyonlu” butonuna tıklayacağız. Bu şekilde bir yol izlediğimiz zaman gif resmi kolaylıkla bulabiliriz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top