0
Google'ın uzun zamandır üstünde çalıştığı ve teknolojiye yeni bir bakış açısı kazandıracak Google Glass ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Google Glass ile ilgili gelen son haberler Google'ın bu gözlükleri numaralı şekilde de üreteceği yönünde.

Teknik olarak düşündüğünüz zaman yakını göremeyen kullanıcıların zaten kullanamayacağı gözlük bu tür sorunları olan herkes için kullanılabilir hale gelecek. Yakın ya da uzak için Google Glass üretilecek. Google'ın gözlükleri numaralı şekilde de satın alınabilecek.

Google Glass ile ilgili yazımıza son vermeden gözlüğün geldiği aşamayı belirtmek amacıyla birkaç gelişmeden bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Google Glass kaliteli video kayıt yapabiliyor. Bu durumu göz önüne alan ABD'de bir bar bu gözlükle içeri girilmesini yasakladı. Şunu belirtmekte fayda var ki gözlük dünya üstünde şu an için sadece birkaç kişide var. bu kişilerde yöneticiler ve geliştiriciler. Böyle bir karar alınmasının en önemli nedeni insanların gizlice videoya alınması. Bardan yapılan açıklamada insanların bara dinlenmeye geldiklerini ve Google Glass ile ilgili endişe duymalarını istemediklerini belirttiler. Bizede gizliliğin ihlali düşünüldüğünde mantıklı geldi. Zira gözlük gözünüzde olduğundan video kayıt yapıyor musunuz yapmıyor musunuz asla belli olmuyor.



Google Glass ile ilgili çıkan bir diğer ve en önemli haber ise insan tanıma özelliği inSight ile ilgili. Bu özellik sizide şaşırtacak. Şu an geliştirme aşamasında olan inSight özelliği sayesinde gözlük insanları kıyafetlerinden, kıyafet desenlerinden ve renklerinden tanıyabilecek. 


Şimdilik uygulamanın %93 başarı kaydettiği vurgulanıyor. Ayrıca inSight'ın arkadan ve yandan insan tanıma özelliğide gayet başarılı. Uygulamanın konser ya da stadyum gibi kalabalık alanlarda arkadaşlarınızı bulmanıza olanak sağlayacağı söyleniyor.


Yorum Gönder

 
tic
Top