0

Facebook’un yakın zaman önce basın mensuplarına gönderdiği davetiye merak uyandırdı. Bazı internet siteleri bu davetiyeyi Facebook’un yeni telefonu tanıtacağı şeklinde yorumladı. Bazıları ise sadece Android uygulamaları ile ilgili bir tanıtımdan ibaret olduğunu iddia etti.


Bildiğiniz gibi Facebook’un kendi telefonunu yapacağı hakkındaki dedikodular çok uzun zamandır devam ediyor. Fakat zaman içinde Facebook’tan özellikle Mark Zuckerberg’ten yapılan bilgilendirmelere göre böyle bir girişimin Facebook’a hiç kar ettirmeyeceği artık herkes tarafından biliniyor.

Buna rağmen bazı internet siteleri “Androiddeki yeni evimizi ziyaret ediniz” şeklinde gönderilen davetiyeleri Facebook’un kendi cep telefonunu duyuracak şeklinde yorumladı. Bazıları ise Facebook’un mobil uygulamalarıyla ilgili bir açıklama olacağı yönünde görüş bildiriyor. Bildiğiniz gibi Facebook uzun zamandır mobil uygulaması üstünde değişiklikler yapıyor. Hatta yakın zaman önce çıkan haberlere göre Facebook’un Google Play dışında güncelleme yaptığı ortaya çıkmış, bunun Google Play kullanım koşullarını ihlal ettiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Associated Press’in haberlerine göre ise durum biraz değişik. Siteye göre Facebook Android için mobil gereçler sunacak. İddialara göre Facebook Android işletim sistemli kendi telefonunu üretmese bile Android işletim sistemini Facebookla tam entegre çalışacak şekilde düzenleyebilir. Androidli cihazlarda daha fazla Facebook kullandıracak bu gelişmelerin tanıtımı yapılacak. Facebook’un duyurusunu ypacağı bu sistem devreye girdiğinde telefon direk Facebook sayfasıyla açılacak. Paylaşımlar direk Facebook üzerinden yapılacak. Bu gibi ayarlar manuel olarak değiştirilebilecek.

Davet ile ilgili olarak Facebook basın sözcüsü cep telefonu teknolojileri ile ilgili önemli bir duyurunun yapılacağını söyledi. Toplantı 4 Nisan 2013’te Menlo Park’ta gerçekleştirilecek.

Yorum Gönder

 
tic
Top