0

Bildiğiniz gibi teknoloji dünyasının şu günlerdeki en önemli haberlerinden biri San Francisco'da gerçekleşen Oyun Geliştiricileri Konferansı. Bu konferanstan çok ilginç bilgiler çıkmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi konferansta yapılan ankette oyun geliştiricilerin çoğunun bundan sonra mobil oyunlara yöneleceği sonucu çıkmuş bu bilgisayar dünyasına ve oyun dünyasına bomba gibi düşmüştü. Bilgisayar oyunlarını tehtid eden bu gelişme bilgisayar fiyatlarında da oynamaya neden olacaktır.


Yine bu konferanstan çok ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor. Facebook ile ilgili rakamlar konferansın ilgi çekici bölümünü oluşturuyor. Konferasnta Facebook oyunlarıyla ilgili yapılan açıklamda 2010 yılında 500 milyon kullanıcısının 250 milyonunun aktif oyuncu olduğu haberlerini veren Facebook yine aynı rakama ulaşmayı başarmış fakat bu sefer oranlar düşük. Sitede 250 milyon oyuncu var fakat bu üye sayısının %20'sine denk geliyor. Facebook konferansta oyun geliştiricilerine bu durumu bir fırsat olarak değerlendirebilecekleri konusunda bilgiler veriyor.

Bu düşüşün sebebi ise Facebook'un son zamanlarda farklı alanlara yönelmesi. Bildiğiniz gibi Facebook'u daha aktif hale getirmek için çalışanlar çok sıkıc çalışıyor ve her geçen sene Facebook'un görünümünde ve özelliklerinde çeşitli değişiklikler yapılıyor.

Verilen en önemli rakamlar ise şu şekilde; 18 milyar dolarlık masaüstü oyun pazarından Facebook'un aldığı pay 3 milyar dolar ve bunun 2 milyar dolayı geliştiricilere gitmiş durumda. Facebook hem kazanırken hem de kazandırmış gibi görünüyor. Ayrıca Facebook oyun geliştiricileri 100'ün üzerinde bulunuyor. Bu durum Facebook'un oyun sektörü açısından önemli bir yer kapladığının göstergesi.

Yorum Gönder

 
tic
Top