0


Secunia yazılım güvenliği şirketinin yayınladığı raporlar ilgi çekici. Raporlara göre Windows işletim sistemini tehtid eden 9776 güvenlik açığı mevcut ve en çok açıkta Chrome'da bulunuyor. İlk etapta söylemek gerekir ki raporlar gerçeklere dayanmayabilir. Bunu unutmadan yazının devamını okuyun.

Veriler windows işletim sistemini tehtid eden yazılım zaafiyetlerini bulmak adına toplandı. 421 farklı kaynaktan gelen 2503 uygulama incelendi ve toplamda 9776 yazılım zaafiyeti yani Windowsu'un güvenliğini tehdit eden açık bulundu. Raporda dikkat çekilen husus ise bu açıkların %76'sı Microsoft dışındaki firmaların yazılımlarından kaynaklanıyor. Yani rapora göre windows kendini koruyabiliyorken onu işlevsel hale getirmek için kullandığımız programlar güvenliğimizi tehtid ediyor.

Verilen diğer rakamlar ise şu şekilde. 9776 güvenlik açığından en çoğu Chrome'a ait. 291 güvenlik zaafiyeti ile ilk sırada yer alan Chrome'dan sonra Firefox geliyor. Firefox'un 257 açığı mevcut. İtunes'un ise Windows'u savunmasız hale getirebilecek 243 açığı var. Flash Player 67 açıkla rapordaki yerini almış. Son olarak tekrar edelim. Bazı şirketler bu tür raporları kendi lehlerine kullanabilirler ve bu tür raporları reklam ya da karalama kampanyası olarak kullanabilirler. Bunuda dikkate almalısınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top