0
İngiltere’de yapılan araştırmalara baktığımızda akıllı chip sayesinde iştah kesmek mümkün. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucunda Akıllı çip iştahı kontrol ediyor. İlk denemelerin hayvanlar üzerinde yapılacağı vurgulanıyor. Hayvanlar üzerine başarılı olursa insan deneklerin üzerinde Akıllı çip denemeleri başlayacak.

Yapılan açıklamalara göre ameliyat ile kilolarından kurtulmaya çalışmaktan daha kolay olduğunun üstüne basılan yöntemle ilgili Vegus sinirine etki edeceği söyleniyor. Fakat vegus sinirinin sadece iştahla ilgili olmadığı ve vücudun bazı işlemlerinde de işe yaradığı vurgulanıyor.

Akıllı çip araştırmalarını biraz beklemek zorunda kalacağız. Bilim adamlarından yapılan açıklamalar ön çalışmaların biraz uzun süreceğini doğruluyor. Akıllı çip ile ilgili deneyler 3 sene içinde etkin olarak başlayacak. Sağlık sektöründe büyük bir adım olan akıllı çip uygulamasının ilgi göreceğini garanti edebiliriz.

Proje tam tersi çalışmalar içinde kullanılabilecek. Yapılan açıklamalar iştahsızlık çekenlerinde akıllı çipten yardım alabileceğini gösteriyor. Beyne vücudun duyduğu sinyalini gönderecek olan çip aynı zamanda doymadığı sinyalini de gönderebilecek. Yani iştahı olmayan ve yeme yiyemeyen, bun bir sağlık problemi haline getirmiş insanlarında daha fazla yemek istemesi sağlanacak.

Yorum Gönder

 
tic
Top