0
Teknolojinin her gün geliştiği dünyada her gün yeni bir teknolojik alet çıkıyor. Her gün gelişen teknoloji zamanla karşımıza görüntü teknolojilerinden de meyveler çıkarttı. 3D görüntü sunabilen TV’ler geliştirdiler. Ancak bu TV’lerin zararlı olduğu iddia ediliyor. 

3D TV’lerin özellikleri görüntüyü gerçek gibi göstermesidir. Zaten gözlükler olmadan baktığınız zaman hiçbir şey anlamazsınız. Ortaya saçma sapan bir görüntü çıkar. Ancak gözlükleri taktığınız zaman görüntü üzerinize geliyormuş gibi görünür. Bu çok güzel bir olay, ancak zararları da varmış. 

Sivas Numune Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Korkmaz 3D TV’lerin çok fazla zararları olduğunu iddia ediyor. Özellikle çocukların izlememesi gerektiğini öne sürüyor. Bu görüntüler çok gerçekçi olduğu için bunu izleyen çocuklar bundan etkilenebilir ve kötü durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle 3D TV’lerin çocuklardan uzak tutulması isteniyor. 

Yetişkin de olsanız çocuk da olsanız yan etkileri var! 

3D görüntü izlediğiniz zaman epileptik nöbetleri tetikleyebiliyor, bulantı, baş ağrısı ve baş dönmesine sebep olabiliyor. Bu yan etkiler ister yetişkin olun, isterseniz de çocuk görülebiliyor. Bu nedenle uzmanlar 3D TV’yi hiç tavsiye etmiyorlar. 

Bu örnekte gördüğünüz gibi teknoloji her zaman yararlı olmayabiliyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top