0
Dün prnewsonline tarafından yayınlanan bir infografikte küçük işletmelerin Pinterest'i yararlarına kullanabileceklerinden bahsedilmiş. Bunu detaylandırmaya ve infografiği sizinle paylaşmaya karar verdim. İnfografikten detaylar vermeden önce kısaca Pinterest'ten bahsetmek yararlı olacaktır.

Pinterest Nedir?

Pinterest; diğer büyük sosyal ağlara nazaran geç kurulmuş bir sosyal ağdır. geç kurulmasına karşın yakın zaman önce Twitter'ın kullanım sıklığını geride bırakarak ne kadar sevildiğini kanıtlamıştır. Kullanıcı sayısı diğer sosyal ağlara göre az olsada var olan kullanıcılarının Pinterest'te çok vakit geçirdikleri istatistiksel olarak daha önce verilmişti. Bu yönüyle Twitter'ı geride bırakan Pinterest her geçen gün daha da büyüyor. Sitede kalma süresinin uzun olmasının en önemli nedenlerinden biri elbette ki görsel paylaşma özelliği. Diğer sosyal ağlarla kıyasladığınızda Pinterest'te sadece görsel öğeler paylaşılıyor. Resim ve video. Bizce bu insanların sıkılmadan vakit geçirmelerine neden oluyor. Bu ufak detayları verdiğimize göre infografikle ilgili bilgileri aktaralım.

Küçük işletmeler Pinterest'i nasıl kullanabilir?

Görselde diğer belli başlı sosyal ağlarla Pinterest karşılaştırılmış. Facebook ve Twitter "bana bak" ve "beni takip et" üzerine kurulu iken Pinterest "şuna bak" şeklinde işliyor. Bu sayede Pinterest'te ciddi anlamda kaliteli tanıtımlar yapılıyor. Biraz düşünecek olursanız sizde varılan yargının gerçekliğine inanacaksınız. bu açıdan düşündüğümüzde küçük işletmelerin çok önemli bir reklam ve tanıtım kaynağı olabilir.
Küçük işletmeler ürettikleri yeni, daha önce hiç duyulmamış ve kullanılmamış şeyleri Pinterest aracılığı ile kolay ve hızlı bir şekilde insanlarla paylaşabilir ve onlara çok önemli bir tanıtım yapabilir. Nasıl diyenler için kısa bir açıklama yapalım.

Resimde de gördüğünüz gibi herhangi biri bir site üzerinden yaptığı satışı Pinterest'e taşımız hatta fiyat bile koymuş. Pinterest'te satış işlemi yapılmıyor ama resimle birlikte satılan siteye potansiyel alıcı yönlendirilebiliyor. Bu ve benzeri fikirlerle küçük işletmeler görsel tanıtımın yanında satış bile yapabilirler.
İnfografiği detaylı incelemek isteyenler için yazının sonunda paylaşacağız. Ondan önce yine kısa bir bilgi verelim. İnfografikte paylaşılan bir diğer bilgi Pinterest'in ne kadar büyüdüğü ile ilgili. Ayrıca basit demografik özellikler açısından da Pinterest'in kullanıcı kitlesi açıklanmaya çalışılmış ki işletmelerin müşterilerin özelliklerini bilmeleri şart. Görselin sonunda ise Pinterest ile ilgili basit ipuçları verilmiş. Şimdi paylaşalım.


Yorum Gönder

 
tic
Top