0
Daha önce de sizlere haberlerini yaptığımız ilk İslami sosyal ağ olacak olan SalamWorld Mart ayında deneme yayınlarına başlayacak. Helal içerik ve daha birçok İslam’a özgü şeylerin bu sosyal ağda olacağı söyleniyor. 
SalamWorld açılış yapacağı zaman kendine Türkiye’yi merkez olarak seçtiğini söyledi. Nedeni olarak da Türkiye’nin İslam’ın parlayan yıldızı olduğunu ve Türkiye’de internet kullanım oranının çok olduğu nedenleri söyleniyor. 

SalamWorld’ün CEO’luğunu yapan Nedim Kaya bu sosyal ağ ile birlikte amaçlarının Müslümanlara yakışır bir sosyal ağ oluşturmak ve 5 yıl içerisinde 50 milyon kullanıcı sayısına ulaşmak olduğunu söyledi. Ayrıca Nedim Kaya Facebook gibi bir sosyal ağa alternatif olmadıklarının da üzerinde durdu. Çünkü sosyal ağ dev gibi yapıya sahip. Bu zamana kadar yaptığı çalışmalar SlamWorld’e rekabet şansı vermeyecektir. 

Nedim Kaya ayrıca: "İstiyoruz ki bu sitede bir çocuk oyun oynasın, bir kadın yemek tarifine bakabilsin, bir genç spor haberlerini okuyabilsin. Yani bir Müslümana yakışır internet ortamı oluşturacağız" dedi. İstedikleri Müslümanlara yakışır bir sosyal ağ yapmak. Bunun yanında Wikipedia gibi bir internet ansiklopedisi de oluşturmak istiyorlar. Adı da İslamipedia olacak. Ayrıca Nedim Kaya e-kitap bölümü yapımına da önem vereceklerini bildirdi. 

SalamWorld’ü Mart ayından sonra kullanmaya başlayacağız.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top