0
İngiltere’ye başkentlik yapan Londra’da yapılan bir araştırmanın sonucu dikkatleri çekti. Bu araştırma University College London adlı üniversitede doktora yapan Ed Manley ile okutman James Cheshire tarafından yapıldı. Bu 2 isim Londra’nın Twitter kullanıcılarının dijital haritasını çıkardı. 
Araştırma şu yolda ilerledi. Yukarıda belirttiğim 2 isim Londra’da Mart-Ağustos aylarında atılan 3.3 milyon tweetin dili renklerle kodlandı. Hangi dil yoğunlukta acaba sorusuna çok iyi cevap veren araştırmadan bakın nasıl bir sonuç çıktı? Araştırmanın sonucuna göre 66 dil arasında İngilizce %92.5 kullanıcı sayısı ile birinci sırada. Ayrıca kentin kuzeyinde yoğun olarak Türkçe kullanılıyor olması dikkatleri en çok çeken sonuç oldu. Şehrin batısında Arapçanın yoğun olarak kullanıldığı araştırmanın diğer bir sonucu. Baskça, Creole, Swahili ve Tagalog dillerinin de İngiltere’de atılan tweetlerde yoğun olarak kullanıldığı dikkat çekiyor. 
Türkler’in Avrupa’nın birçok yerinde yaladıklarını biliyoruz. İşte şimdi de İngiltere’de kendilerini hissettirdiklerini görüyoruz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top