0
Bilgisayarınızın ömrü sizin için önemli. Satın alıp 1 yıl kullanım çöpe atmak istemeyeceğinize göre, bilgisayarınızın ömrünün en uzun olmasını isteyeceksiniz. O bilgisayardan en çok verimi almak isteyeceksiniz. Bu nedenle bazı yöntemleri uygulamak şart oluyor. 
Bilgisayarın ömrü uzamaz. İçinde bulunan parçaların ömrü uzar. İçindeki parçaları ne kadar dikkatli ve nazik kullanırsanız bilgisayarınızın ömrü o kadar uzun olur. Ayrıca bunun yanında bilgisayarınızın performansı da yükselir. Bilgisayarı korurken ne gibi hususlara dikkat edeceğinizi anlatayım. Örneğin bir ana kart. Bilgisayarın kalbidir. Her türlü işlem oradan geçerek olur. Görüntü ve ses çıkışları oradan geçerek bize ulaşır. Bu nedenle bilgisayarın kalbidir. Ona nazik davranmazsak işler yolunda gitmeyecektir. Ani elektrik kesintilerinde ana kartın zarar görme ihtimali vardır. Ya da bilgisayarınızı aniden kapatırsanız, fişini çekerseniz iş kötü! 

Ekran kartı da bilgisayarın bir parçasıdır. Ekran kartı olmadan grafik kalitesi yüksek programları veya oyunları çalıştırmanız olası değil. Çalıştırsa bile memnun bırakmaz. Donar, kasar… bu nedenle ekran kartına da nazik davranmalıyız. Onun ısınmasını önlemeliyiz. Ona eğer kendi fanı yetmiyorsa ekstradan fanla yardımcı olalım. 

Bu örneklerden sonra neler yapmanız gerektiğini maddeler halinde açıklayayım:

1. Bilgisayarınızı düzenli kapatın. Aniden fişini çekmeyin. Ya da güç düğmesine basılı tutarak kapatmayın. 

2. Ekran kartınızı sıcak havalarda zorlamayın ki size daha uzun süre yetsin. Hemen eskimesin. 

3. İşlemcinizin haddini aşacak işleri bilgisayarınızda yapmaya çalışmayın. 

4. Bilgisayarınıza sürekli format atmayın. Sürekli format atmak bütün parçalarınızı etkileyecektir. 

5. Bilgisayarınızı daha uzun süre kullanmak istiyorsanız antivirüs yazılımlarına önem verin. Örneğin bu linkten bir antivirüs programı tanıtımına ulaşabilirsiniz. Kendim de kullanıyorum. Ücretsiz bir program. Ya da bu linkten 2012 yılının en popüler antivirüs programlarının tanıtımının yapıldığı bir makaleye ulaşabilirsiniz. 

6. Bilgisayarın bakımını yapabilecek programları kullanın. Bu linkten popüler bilgisayar temizleyici programlara ulaşabilirsiniz. 

7. Bilgisayarınızın soğumasına özen gösterin. Diz üstü bilgisayarda soğutucu kullanın, masa üstü bilgisayarın da fan, vantilatör vb araçlarla soğumasını sağlayın. 

İşte bu tip yolları takip ederek bilgisayarınızın ömrünü hem uzatabilir, hem de onu en verimli biçimde kullanabilirsiniz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top