0
Erzurumda yaşayan 43 yaşındaki esnaf Ersavaş Ay,bir internet sitesinde gördüğü reklama inandı ve dolandırıldı. İnternet sitesindeki reklam 235 liraya IPhone 4 satışı ile ilgiliydi. 

Ay, internetten sipariş ettiği telefonu kargodan teslim aldığında parasını ödedi. Ardından paketi açtı ve içinden bir maket çıktı. IPhone 4; ama maketi. Ay, Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. 

Ersavaş Ay: “"Ben 32 yıllık esnafım böyle dolandırıcılık görmedim" dedi. "iPhone 4'e inanamayacağınız fiyata sahip olacaksınız' yazılı reklamını gördüm sonra sipariş verdim. İnternet ortamından bu telefonun bu kadar ucuz olduğunu görünce hoşuma gitti, sipariş verdim. Adresime gelen koliyi teslim aldıktan sonra ücretini ödedim. Koliyi açtığımda reyonlarda tanıtım için kullanılan telefon maketini görünce şok oldum" dedi. 
Esnaf Ay’ın yaşadığı herkese ders olmalı. Çünkü bu tip dolandırıcılar paraya kıyıp reklam veriyorlar. Biz de o reklama kanıyoruz. Ardından siparişimizi veriyoruz. Sonrası malum… Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Daha büyük paralarla da dolandırılabilirsiniz. 

http://www.10line .net sitesinde yayınlanmıştır…

Yorum Gönder

 
tic
Top