0
Elektronik cihazların korkulu rüyası olan su, onları mahveder. Suyla temas ettikleri anda arıza yaşayan elektronik cihazları sudan korumaya çalışıyoruz. Ancak zaman zaman sudan koruyamadığımız da oluyor. Bu zamanlarda ne yapmamız gerekir? Kalıcı hasarı önlemek için sudan hemen çıkartmamız gerekir ve bunun gibi daha birçok yöntem. Neler yapmanız gerektiğini madde madde anlatayım. 
  1. İlk olarak telefonu hemen sudan çıkartmalısınız. 
  2. Daha sonra hemen pilini çıkartmalısınız. Aksi takdirde kalıcı hasar alacak ve bir daha çalışmayacaktır. 
  3. Pili çıkmayan telefonlar da var. örneğin IPhone. Pili çıkmaz. Arka kapağı açmanız mümkün değildir. Bu tip telefonlarda direk kapatma tuşuna basın ve telefonla batarya arasındaki enerji alışverişini kapatın. 
  4. Batarya sökülürse sökün demiştim. Bunun yanında ne kadar sökme yapabilecekseniz yapın. Örneğin sim kart, hafıza kartı. Bunları çıkartırsanız sizin için daha iyi olur. 
  5. Çıkarttığınız parçaların yerlerini kağıt mendille kurulayın. 
  6. Telefonun çevresini kağıt mendille kurulayabildiğiniz kadar kurulayın. Bu suyun daha çok içeri girmesini önler. 
  7. Telefonunuzun içini de kurutmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacaksınız? Birkaç yolu deneyerek bu işi başarabilirsiniz. Örneğin saç kurutma makinesi. Bunun yanında bir kase pirinç işinizi görebilir. Pirinç oradaki suyu çok iyi emecektir. 
  8. Bu iki araç kurutma aşaması için yeterli. Bu işlemleri uyguladıktan sonra herhangi bir kurutma işlemini seçin. Ardından sabaha kadar kurumasını bekleyin.
http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top