0
PES 2012 geçen yıldan beri severek oynadığımız bir futbol oyunudur. Eskisi gibi basit bir futbol oyunundan ibaret değil. Oyunun grafiklerinden tutun da seslerine, oyunda yapılabilecek ayarlara kadar her şey geliştiriliyor. Her sene yenisi çıkan oyunun 2012’de bir özelliği var. Belki diğerlerinde de vardır dikkat etmedim. Ama size 2012’de markaj ayarlarının nasıl yapıldığını anlatacağım. 

Markaj ayarlarının ne olduğunu kısaca özetleyeyim. Markaj ayarları oyuncunun peşine oyuncu takmaktır. Örneğin Barcelona, Real Madrid maçını mı oynuyorsunuz? Barcelona’nın defansındaki oyunculardan olan Puyol’u, Cristiano Ronaldo’nun peşine takıyorsunuz. Oyun boyunca Puyol kontrol alanına Ronaldo girdiği zaman hemen onun peşine takılıyor ve sürekli onu takip ediyor. Hiç bırakmıyor. Siz Puyol’u seçmeseniz bile o Ronaldo’yu bırakmaz. 

Markaj ayarlarının ne olduğunu anladıysanız şimdi nasıl yapıldığına bakalım.
Oyun başında, oyun planına girdiğiniz zaman karşınıza iki tane minyatür saha çıkar. Sahada oyuncularınızı dizersiniz. Bir de fare imleci ile oyuncuların üstünde geldiğinizde şut çekme tuşuna basarsanız karşınıza 3 tane seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler şöyle olacak. Rol seç, kaptan seç, markaj ayarları. Üzerine tıkladığınız oyuncunun markaj ayarını buradan açarsınız. O oyuncunun kime baskı yapmasının isterseniz gördüğünüz çizgiyi onun üstüne çekersiniz. Sonra kısa pas tuşuna basarsınız. Tüm yapmanız gereken bu. Oyun böyle daha çekişmeli geçer. Hem gol atmak, hem de yemek zor hale gelir.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top