0
Dünyada ilk defa böyle bir bilgisayar virüsü keşfedildi. Daha önceden böyle bir teknolojik zararlı görülmemişti. İlk olarak görülen virüse dikkat etmek gerek. Yoksa sonuçları çok kötü şeyler doğurabilir. 

VMware sanal makineleri, Mac OS X ve Windows bilgisayarlar tehdit alanına giriyor. Bu yeni virüs java arşiv dosyası olarak ortaya çıkıyor. Kendini flash player java uygulaması gibi gösteriyor. Bu yeni virüs hangi sistemde çalıştığını algılayarak uygun sürümü devreye sokuyor. Zararlı bilgisayarda kendini gizlemek için bir rootkit devreye sokuyor. Ardından da kullanıcının yaptıklarını gözlemlemek için bir casus yazılımı bilgisayarınıza yüklüyor. 176.58.100.37 IP adresine bu sayede bir arka kapı açıyor. sonradan da makinaya uzaktan erişimi mümkün kılıyor. 

Virüsün Windows için yapılanı antivirüs programlarını kapatabiliyor, basılan tuşları kaydedebiliyor, dosya yükleyip gönderebiliyor, ekran görüntüsü bile alıyor, web kamerası-mikrofondan kayıt yapabiliyor Firefox, IE, Chrome, MSN, Skype, Google Talk, Yahoo! Messenger gibi yazılımları da izleyebiliyor. 
Virüs oldukça tehlikeli. Yapabildiklerini saydım. Şu ana kadar yapılan virüsler basit yazılımlarmış. Bu ise çok tehlikeli. Dikkatli olun.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top