0
Yönetmen: Chris Renaud.

Daha küçük bir çocuk olan Ted, aşık olduğu kız Ashley için çok büyük işler başarıyor. Yeşile bağlı, ağaçları seven bir çocuk olarak filme adını vuran Ted, hiç ağaç olmayan şehrine ağaç getirecektir.

Tüm olaylar Ted’in sevdiği kızın ağaçlara çok bağlı olmasıyla başlar. Ted bir gün sevdiği kızın evine girmek için uzaktan kumandalı uçağını Ashley’in evinin arka bahçesine uçurur. Uçak oraya düştükten sonra gider kızın kapısını çalar. Ashley, yine mi arka bahçeye topunu kaçırdın diyerek espri yapar. Ashley aslında yaptıklarını gösterecek ideal birini bulmuştur. Ashley ağaçları çok sevdiğinden odasındaki duvara dev bir resme ağaçlar ve doğayı andıran resim çizmiştir. Bunu Ted’e gösterir. İşte o an Ted anlar ki Ashley ağaçları çok seven bir kızdır.

Ted büyük annesine “ağaçları nereden bulabilirim, nereye kaybolduklarını kimden öğrenebilirim gibi sorular sorar. Ted’in büyük annesi de gerçek ağaçları bilen birini tanıdığını söyler. Bu kişi “Tek Tek” isminde bir ihtiyardır.

Ted büyükannesinden Tek Tek’in nerede yaşadığını öğrenir. Küçük motosikletiyle büyük annesinden öğrendiği yeri keşfe çıkar. Bu yer şehrin dışıdır. Daha önce şehirden hiç kimse çıkmamıştır. Dışarıda ne olduğu belli değildir.

Bay Otava, zengin ama kötü bir iş adamıdır. Şehirdekilere pet şişe içinde hava satar. Şehirde hiç ağaç olmadığı için hava kötüdür ve kimseye yetmez.

Ted, Tek Tek isimli, ağaçlara gençliğinde zarar verip hepsini yok eden kişiyi bulmak için yola koyulur. Bay Otava’nın fabrikasından şehrin dışına çıkılacak bir yol bulur. İlk kez şehir dışına çıktığında Tek Tek denilen yaşlı adamı bulmak için çok uğraşır. Uğraşlarının sonucu bu yaşlı adamı bulur. İlk önce Tek Tek ona defolup gitmesini söyler. Ted, ona ağaçlarla ilgilendiğini, onları görmek istediğini söyleyince Tek Tek geçmişte yaptığı hatayı (tüm ağaçları yok etmek) bir düşünür ve ağaçların hikayesini ona anlatmaya başlar. Ted, ilk gün ağaçlarla ilgili hikayenin yarısını bile öğrenemez. Çünkü Tek Tek ona ertesi gün gelmesi için anlatmaz. Ona der ki: “Yarın gelirsen devamını anlatacağım”. Ted, ağaçlarla ilgili her şeyi çok merak ettiği için ertesi gün gelmek için her yolu dener. İlk kez gittiği yoldan gidecekken Bay Otava ve adamları onu yakalarlar. Ağaçları tekrar şehre getirmesi Bay Otava’nın işine gelmeyeceği için ona engel olur. Ted’i tehditlerle korkutmaya çalışan Bay Otava, başarılı olamaz. Ted ne olursa olsun gidecektir.
İkinci gün Ted Bay Otava’dan gizli Tek Tek’in yaşadığı yere gider. Hikayenin devamını burada öğrenir. Tek Tek ona ağaçları çıkarları için nasıl yok ettiğini anlatır. Tek Tek bu pişmanlığın ardından çocuğun da hevesini görünce ona kalan tek Trufula tohumunu verir. Onu ekerek ağaçların soyunun devam ettirmesini ister. Ted, Bay Otava’dan gizli olarak bunu yapmak zorundadır.

Bay Otava koyduğu gizli kameralardan tohumu görür ve Ted’in peşine düşer. Tohumu ele geçirmeye çalışır. Ancak Ted’in büyük annesi ve Ashley’in yardımlarıyla bu iş başarılacaktır.

Animasyon filmlerin arasında izlenebilecek en iyi filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Çocuklara ağaçları koruma konusunun aşılanması için çok ideal bir film.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top