0
İnsanlık yararı için büyük önem taşıyan ve yine insanlar için oldukça ekonomik olan ulaşım aracı olan bisiklet yok satıyor. Normalde insanlar zaten bisikletle ulaşımını gerçekleştirmeyi seviyor. Bir de elektrikli bisiklet olunca insanlar daha çok talep ediyor. Çünkü onlarla ulaşım hem ucuz hem de daha hızlı. Pedallı bisikletlerden hızlı, motorlu araçlardan ekonomik. 

Pike şirketinin araştırmasına göre bu yıl 30 milyon elektrikli bisiklet satıldı. Şirketin araştırmalarından elde edilen bilgilere göre insanların elektrikli bisikletlere yönelmelerinin nedeni artan yakıt fiyatları. Son dönemde yakıt fiyatlarının artması elektrikli bisiklet üreticilerinin yüzünü güldürüyor. Güldürecek de! 

Sadece bu yıl 30 milyon elektrikli bisiklet satışı yapıldı. Bu sayı 2018 yılında 47 milyona çıkacak. Bu yıl 30 milyon satan bisikletlerin cirosu 6.9 milyar dolar, 2018 yılında bu ciro 12 milyar dolara çıkacak. 
İnsanların elektrikli bisikletlerde ehliyet zorunluluğu yok düşüncesi yayılıyor. Bu düşünceye son vermek için bir cümle kurmak istedim. Çünkü 28 Mart 2011 tarihinde alınan karara göre elektrikli bisiklet kullanıcılarına “A1” sınıfı ehliyet zorunlu tutuldu. Eğer kurallara uymayan elektrikli bisiklet kullanıcıları olursa 600 TL adli para cezası onları bekliyor olacak.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top