0
Ülkemizde bir sürü ilginç olaylar yaşanıyor. Bunlara bazen kendimiz şahit oluyoruz bazen yakınlarımızda görüyoruz bazen de haberlerden ve internetten takip ediyoruz. Şimdi size dikkat etmeniz gereken bir konuyu hatırlatacağız ve sonucu muhtemel bir icra ile bitecek olaylar yaşamamanız için sizi uyaracağız.

Şikayet Var internet sitesinin sosyal medya sayfasında değindiği bir kaç önemli şikayet ve habere dikkat çekmek istiyoruz. Hattını bir sebepten iade eden, daha doğrusu kapatan kişilerin daha sonradan haberleri olmadan üstlerine fatura çıkması konusunda çok dikkatli olmalısınız. Size herhangi bir fatura gelmiyor. Siz hattı kapattığınız için hayatınıza devam ediyorsunuz ama kullanmadığınız GSM aboneliğiniz (iptal edilmiş olsa bile) faizi ve avukat ücretiyle birlikte icra takibi başladığı an sizi buluyor.

Şikayet Var portalında durumla ilgili şikayetler artmaya başladı. Vatandaş hattı bulunduğu yerde çekmediği için gidip hattını kapatıyor. İşlem bittiğinde ve hat kapandığında normal olarak hiç bir ödenmemiş ücretin olmaması lazım. Borcu olan bir hattın kapatılabilmesi biraz mantıksız. Ama durum öyle değil. Bu kişi uzun zaman sonra hakkında icra takibi başladığını öğreniyor. Hat kapatılırken kendisine hiç bir şey söylenmeyen vatandaş durumu ancak icra başladığında anlıyor.

Yine benzer bir olay başka bir vatandaşın başına geliyor. Yine vatandaş hattı çekmediği için gidip iade ediyor ve hattı kapatılırken kendisine herhangi bir borcu olmadığı söyleniyor. 6 ay sonra avukatın biri kendisini arayıp icra takibini haber verdiğinde herşey ortaya çıkıyor. Kendisine 90 liralık fatura çıkarılan vatandaş faiz ve avukat masrafları ile birlikte 371 lira ödemek zorunda kalıyor. İşin kötüsü hem kimse haber vermiyor hem de hat kullanılmıyor. Bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Ülkemizde bunları bir düzene sokan ve bu tür kuruluşları standartlara sıkı sıkıya bağlayan kanunlara ihtiyacımız var.

Yorum Gönder

 
tic
Top