0
En çok kullanılan mail programı konusu tartışılır bir hal aldı. Herkes en popüler olan mail servisinin Gmail olduğunu sanıyordu. Tabii bu bilgi araştırma yapılmadan önce böyle sanılıyordu. Daha sonradan her şeyin farklı olduğu anlaşıldı. 

Araştırma şirketi ComScore'un yaptığı bir araştırmada Avrupa'nı en çok kullanılan mail servisi ortaya çıkartıldı. Herkes bu araştırmadan önce Gmail'i en çok kullanılan mail servisi biliyorsu. Ancak Hotmail'in Gmail'den daha çok tercih edildiği ortaya çıktı. 

Hotmail, 108.2 milyon kullanıcısı ile birinci sırada. Gmail ise 74.7 milyon ile ikinci sırada. Şu da bir gerçek ki Gmail geçen seneye göre %18 artış gösterdi. Hotmail sadece % 1 artış gösterdi. Hotmail eski bir mail servisi yıllardır insanlara hizmet veriyor. En azından Gmail'den daha eski olduğu kesin. Sıralamada Gmailden sonra 44.3 milyon kullanıcı ile Yahoo geliyor. Yahoo üçüncülüğe kadar düşmüş; ama insanların en çok vakit geçirdiği mail unvanını kazanmış. 

Yahoo, aylık olarak üyeleri tarafından 2.1 saat kullanılıyor. Hotmail ise 1.9 saat. Gmail servisinde ise 59.5 dakika. Gördüğümüz gibi Yahoo son sırada yer alsa da insanlar Yahoo ile vakit geçirmeyi seviyor. 

Dünya genelinde bir mail kullanım oranı ölçüldüğünde yine Hotmail geliyor. Hotmail 324 milyon kullanıcı ile birincilikte.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top