0
Yazımıza eklediğimiz resmi Twitter ilk popüler olmaya başladığı zamanlarda sık sık görüyorduk. Daha sonra Facebook'un rakibi olarak anılmaya başladığı vakit elbette daha kaliteli bir alt yapıya ve daha kaliteli işlere imza atması gerekiyordu. Öyle de oldu diyebiliriz. Zira Over Capacity uyarısıyla ve kuşlar tarafından taşınan baline ile daha az rastlaşır olduk.

Twitter'ın kullanıcı sayısına ve kullanım oranlarına yakışır bir şekilde alt yapısını güçlendirmesi gayet normal ama son zamanlarda normal gitmeyen şeylerde olmadı değil. Yaz başlarında saatlerce erişilemeyen Twitter, kullanıcılarını elbette ki çok endişelendirdi. Bunun Twitter'a yakışmadığı konusunda bir sürü yazı yazılıp paylaşım yapıldı. Yakın zaman önce aynı problem yaşanınca işin göründüğünden daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Bazıları Twitter'ın prestij kaybı yaşayacağını düşünüyor ki bu uzun kesintiler gerçekten de bunu gösteriyor.

Yaşanan kesintilerde ilk akla gelen büyük hacker grupları oluyor ama Twitter'dan gelen özür yazısı bunun aksini gösteriyor. Yapılan açıklamada uzun süreli kesintilerin Twitter'ın alt yapısından kaynaklandığı söyleniyor. Yetkililerin bir daha böyle bir durum yaşanmaması için alt yapıyı en kısa zamanda güçlendireceklerini belirtmeleri elbette umut verici ama sosyal medyada zaman kaybı asla affedilecek bir durum değil. Twitter'ın yaşadığı bu prestij kaybı ona zaman içinde olumsuz olarak yansıyacaktır.

Yorum Gönder

 
tic
Top