0
2009 yılında piyasaya sürülen Prototype 1 çok ilgi çekici bir oyun olarak tanınmaya başlandı. Oyun piyasaya sürüleli 3 yıl olmuş ancak hala oynamaya devam edenler var.

Newyork’ta geçen oyun, uzaylılarla başa çıkmaya çalışan karakterimiz Alex ile devam ediyor. Uzaylılar Newyork’ta her yere yumurtalarını yerleştirmişler. Amerika askeri güvenlik güçleri bile uzaylıları yenemiyor.

Uzaylılar Alex’i ve Amerikan askeri güçlerini yok edebilmek için insanları uzaylıya çevirmeye başlıyor. Onları mutantlaştırıyor. Karakterimiz Alex bu mutantların canını kullanarak kendi canına ekleyebiliyor.

Bölüm geçtikçe daha da zorlaşan oyun, sizi sinirlendirse de çok heyecanlı. Alex’in oyuncular tarafından en çok sevilen özelliği kollarının çeşitli silaha dönüşebilmesi. O silahları kullanarak düşmanlarınızı öldürebilmeniz ancak mümkün olabiliyor.

Silahları “R” tuşuyla değiştiriyorsunuz. “R” ye basınca yuvarlak bir yetenek listesi çıkıyor. Orada balyoz, kılıç, kırbaç, pençe, güçlendirilmiş kollar, zırh, kalkan gibi silahlar var. Değişik yetenekler sonradan ekleniyor. Geçe görüşü ve özel yetenekli askerleri ayırt etmek için ayrıyeten bir gece görüşü.


Bu yeteneklerin yanında uçma yeteneğiniz de var. Ayrıca hedef seçme yeteneği de var. “Tab” tuşundan istediğiniz nesneye kilitlenebiliyorsunuz. Sonra attığınız tekmeler, vurmaya çalıştığınız darbeler otomatik olarak ona gidiyor. Elinize askerlerin silahlarını almak da mümkün. Sadece askerlerin silahlarını değil. Gördüğünüz bir çok nesneyi büyük uzaylılara fırlatabiliyor Alex. Nesneleri yerden almak için “E” tuşunu kullanın. Sol fare tuşu ile de fırlatın.

Oyunu normal seviyede oynamama rağmen oldukça zorlandım. Hard seviyesinde oynasam bitirmek hayli güç olacaktı.

Oyunda yapılması oldukça zor olan bir görev var. aslında zorluktan değil. Oyuncu görevi nasıl geçeceğini bilmiyor. Deneye deneye bulmanız mümkün. Ben gibi. Siz uğraşmayın diye ben size burada anlatayım. Helikoptere binmeye başladığınızda size talim yaptırıyor. Helikopter ile hedef seçme, hedefe ateş etme gibi yetenekleri size kazandırmaya çalışıyor. Helikoptere bindiğinizde sizi radar ile uzaylıların saklandığı su depolarına götürecek. Radar yaklaştıkça ötecek. Vardığınızı buradan anlayacaksınız. Görev yerine geldiğinizde su depolarına “Tab” ile nişan alın. Basık tutun. Basık tutmazsanız geçemeyeceksiniz. “Tab”a basık tutarak diğer hedefleri de seçmeye başlayın. Fareyi diğer hedeflerin üzerine sürükleyin. O hemen diğer hedefi seçecektir. Sonra da ateş etmeye başlayacaksınız. Su depolarını patlatacaksınız. Sonra görev tamamlanacak.

Size bir tavsiye. Kocaman bir köpeğe benzeyen uzaylılar sık sık peşinizde olacak. Onları öldürmek için bıçağı kullanın. Kılıç da diyebiliriz. Sağ kolunuz kocaman bir kılıç oluyor. Önce o uzaylıyı seçin ve farenin sağ tuşuna basık tutun. En güçlü vuruşunu yapacak ve tek seferde uğraşmadan öldürebileceksiniz.

Kollarınızın dönüştüğü silahlardan olan pençeleri de sağ tuşla kullanırsanız seçtiğiniz hedefe yer altından iğneler göndermiş olacaksınız. Ellerini yere sokan Alex, canavarın olduğu yerden sivri sivri cisimler çıkaracak ve düşmanı parçalayacaktır.

Oyun hakkında genel bilgiler bunlar. Prototype 2 PC versiyonu da sabırsızlıkla bekliyoruz. İyi oyunlar.

Yorum Gönder

 
tic
Top