0
Bundan 20 yıl önce, 90’lı yıllarda Nokia tek tuşlu dokunmatik telefon tasarlamış. Evet, tek tuşlu ve dokunmatik deyince aklımıza hemen IPhone geliyor. Nokia 20 yıl evvel bu telefonu tasarlamış. Nokia’nın bir zamanlar tasarım bölümünün yöneticisi olan Nuovo , “Ne zaman iPhone görsem çok üzülüyorum” diyor. 

Frank Nuovo tasarımı yaptıklarını ancak üretim kararı çıkmadığı için cihazı seri üretime tabi tutamadıklarını söyledi. 

Nokia IPhone’u tasarlamakla kalmamış, internete bağlanabilen ve dokunmatik ekranı olan bir cihaz da tasarlamış. Yani tablet. Bundan 20 küsur yıl önce. Nuovo, "Apple bu tasarımla sıçrama yaptığında çok üzüldüm. Ne zaman insanlar iPhone'un donanım ürünü olarak eşsiz bir tasarım olduğunu söylese, çok üzülüp sinirleniyorum" dedi . 
Nokia son zamanlarda sıkıntıda. Bu yılın 2. çeyreğinde zarar 4’e katlandı ve 1.4 milyar Euro oldu. Bundan başka zararları da olan Nokia, buna rağmen %17 oranla büyüme gerçekleştirdi. Nokia’yı kurtaran son zamanlarındaki çabaları oldu. Akıllı telefon üretimine geçen Nokia her şeyini Lumia ve diğer modellerine borçlu. Yine bu yıl çıkacak olan Windows 8’li cepler Nokia’nın büyümesini sağlayacak.

Yorum Gönder

 
tic
Top