0
Bilgisayarımızın vaz geçilmezi olan ve depolama amaçlı kullanılan harddiskler artık kullanılmayacak mı? 

Teknoloji ve internet piyasası geliştikçe yeni yeni depolama alanları üretiliyor. Bir ara taşınabilir harddiskler çok kullanılmaya başlandı, şimdi ise sanal depolama alanları daha çok tercih ediyor. Çağımızda depolama kavramından beklentiler değişti. Verilerini depolayanlar artık sadece depoladıkları yerden değil, her türlü yerden depolananlara ulaşmak istiyor. Bunun adına kısaca bulut bilişimi diyoruz. 

Bulut bilişiminin ne olduğunu kısaca anlatayım. Bulut bilişimi sanal depolama alanıdır. İnternet üzerinden depolama işlemini yaparsınız. Buna da yüklemek yani İngilizce tabiri ile Upload diyoruz. Dosyalarınızı internet üzerindeki bulut alanına upload ediyorsunuz. Kendinize ait kullanıcı adı ve şifre ile depoladığınız dosyalara internete bağlı her bilgisayardan ulaşabiliyorsunuz. Oupload ettiğiniz dosyalardan size lazım olanı buluyorsunuz. Herhangi bir bilgisayardan internete bağlı olması koşulu ile indiriyorsunuz. Yani ilk önce yüklüyor, sonra da indiriyorsunuz. Dosyalarınızın kaybolma olasılığı yok. Bilgisayarınız göçerse dosyalarınız kaybolur. Ancak burada çökme gitme yok. 
Şu an ücretsiz bulut teknolojisi sağlayan yerler de var. Normalde internette bulut bilişimi kullanmak belirli ücretler gerektiriyor. Depolama alanının azlığına-çokluğuna göre değişiyor. Şimdi ücretsiz bulut bilişimini nerelerden kullanabileceğinizi anlatacağım. 

İlk olarak “Google Drive” ı öneririm. Oldukça hızlı upload ediyor. 5 GB depolama alanına sahip. İşinizi görebilecek bir bulut bilişimi. İkinci olarak “Sky Drive”. Bu da ücret ödemenizi gerektirmeyen bir bulut bilişimi. 7 GB depolama alanına sahip. Üçüncüsü de “Yandex Disk”. Bu depolama alanı yeni bir bulut bilişimi. Yapmanız gereken sadece Yandex’ten bir mail almak. Ardından Yandex Disk sayfasından kaydınızı yapın. Size 10 GB depolama alanı sunuyor. 

Gerçekten de bu gidişle harddiskler tarih olacak.

Yorum Gönder

 
tic
Top