0
Ülkemiz internet ile ilgili bir çok sıkıntımız var. Diğer ülkelere göre daha yavaş internete daha çok para ödememizin yanında AKN denilen Adil Kullanım Noktası ile uğraşıyoruz ki çağ dışı bir uygulama. Ülkemizde daha çok istismar ediliyor ve sınır aşağılara çekiliyor. Servis sağlayıcı alternatifimiz çok olmadığından şirketler yavaş internete yüksek miktarlar talep ediyor.

AKN Nedir?

AKN bir çok ülkede uygulanan adil kullanım için bir sınırlandırma biçimidir. Ülkemizde çeşitli paketlerde uygulanır ve uygulanmadığı paketlerde vardır ama talep edilen ücretler ülkemiz için astronomiktir. Örneğin 8Mbps'ye kadar limitsiz internetiniz var. Bu internete 25GB AKN konuyor. Siz 25GBlık kullanım yaptığınızda hızınız 8Mbps'den 1Mbps'ye düşüyor. Yapılan açıklamalarda bu durumun her kullanıcının eşit hizmet alması için uygulandığı söyleniyor.

BTK açıkladı, alt sınır 3Mbps...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yani BTK AKN sonrası alt sınırın 3Mbps olacağı konusunda karara vardı. Adil Kullanım Noktasında yapılan bu iyileştirme 1MB ile büyük sıkıntılar çeken internet kullanıcıları için çok büyük bir ilerleme olduğu kesin. Ülkemizde AKN uygulanması konusunda yasal bir zorunluluk yok. Durum tamamen şirketlerin eline geçmiş durumda. BTK'nın onayladığı bu AKN alt sınırı bizi bir nebze olsun sevindirdi.

Yorum Gönder

 
tic
Top