0

Youtube resmi bloğunda yayınladığı bir yazı ile Pinterset’te kendi resmi sayfasını açtığını duyurdur. Peki en başından bahsedelim nedir bu Pinterest? Pinterest en yeni sosyal ağlarımızdan birisidir ve yeni olmasına rağmen çok hızlı bir gelişim göstermiştir.

Pinterest görsel paylaşımların bulunduğu bir sosyal ağdır. İnsanlar fotoğraf ve video paylaşımında bulunur. Bir doğa fotoğrafından tutunda yaptığınız bir resmide yayınlayabilirsiniz. En çok sevdiğini görselleri belli kategorilerde paylaşabilirsiniz. Yine diğer sosyal ağlar gibi takip etme ve edilme seçenekleri mevcut. Paylaşımlarını beğendiğiniz birini takip edebilir ya da kendinizin takip edilmesini sağlayabilirsiniz.

Yapılan araştırmalar Pinterest’te geçirilen zamanın bazı sosyal ağlara göre çok fazla olduğunu ortaya koyuyor. Hal böyle olunca Youtube, dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Pinterest’te kendi sayfasını açmakta geç biil kaldı diyebiliriz. Yapılan açıklamada Youtube bundan böyle Pinterst hesabından çeşitli kategorilerde videolar paylaşacak. Bu şekilde Pinterest’in popüleritesinden faydalanmak isteyen Youtube’un çok mantıklı bir hamle yaptığı söylenebilir.

Yorum Gönder

 
tic
Top